Lifestyle

Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos

Rețeta unei gustări ușor de făcut. Ingredientul secret pentru un aluat pufos

În afară de pâine, din aluatul cu cartofi se pot prepara și cornulețe pufoase. Le poți servi simple sau, dacă scoți zahărul din compoziție, cu o umplutură de cartofi cu cașcaval o să iasă un desert gustos și pufos.

Cornurile sărate au un aluat moale și pufos. Cartofii dau aluatului o consistență delicată. Cornurile se păstrează moi și pufoase ținute la rece într-o pungă de plastic.

Ingredientul secret pentru un aluat pufos

200 g cartofi,

100 g făină,

3 ouă,

3 linguri lapte

drojdie sau praf de copt,

6 linguri de cașcaval ras,

sare şi piper după gust,

50 ml ulei vegetal

brânză sau orice fel de caşcaval pentru umplutură

 Mod de preparare

Cartofii se fier, apoi se pasează și se lasă să se răcească. Drojdia o amestecăm cu zahărul și lapte călduț și o lăsăm să se activeze.

Peste cartofii pisați punem faina, ouăle bătute, sare, cașcaval și drojdia activată. Frământați un aluat moale, nelipicios.  Mai adăugam făină numai în cazul în care aluatul este foarte moale. Se lasă să crească timp de o oră într-un loc călduț și ferit de curenți de aer.

Cornurile se pun într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt și se lasă 30 de minute ca să mai crească. Apoi le ungem cu oul bătut, se presoară semințele de mac și susan. Cornurile se coc 10 minute la 200 °C și încă vreo 20 de minute la 180 °C, până se rumenesc deasupra, potrivit stiridiaspora.ro