Lifestyle

Reţeta virală pe TikTok. Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”

Reţeta virală pe TikTok. Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”

Reţeta virală pe TikTok. Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”. Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu” este un desert format din două feluri de cremă: o cremă cu cacao și una de vanilie. Cum se face și ce ingrediente conține această delicioasă prăjitură care a devenit virală pe reteaua de socializare? 

Reţeta virală pe TikTok.  O glumă între o mamă şi fiul ei s-a transformat într-un trend naţional. Reţeta unei prăjituri simple a fost filmată şi apoi distribuită de zeci de mii de tineri pe TikTok.

Întrebată cum se numeşte prăjitura delicioasă, mama tânărului a spus: „Să fac spume dacă ştiu”. Astfel, prăjitura a rămas cu acest nume, iar toată lumea a vrut să afle reţeta pentru a o încerca.

Clipurile video de pe TikTok care conţin hashtag-ul #safacspumedacastiu au strâns deja peste 24 de milioane de vizualizări, iar trendul este în creştere, potrivit Antena3.

Cum se prepară rețeta „Să fac spume dacă ştiu”

Ingrediente necesare:

  • 125 mg de unt
  • 1 litru de lapte
  • 200 grame de făină
  • 200 grame de zahăr
  • cacao
  • vanilie sau rom

Mod de preparare pentru prăjitura „Să fac spume dacă ştiu”:

Laptele se pune pe foc într-o oală suficient de mare, unde să încapă şi untul, dar şi făina şi zahărul. Cu ajutorul unui tel, întreaga compoziţie se amestecă uşor până ce toate ingredientele s-au încorporat foarte bine, iar untul s-a topit.

Se amestecă în continuare uşor până când compoziţia începe să se închege. În momentul în care ajunge la textura pe care o dorim, respectiv una destul de vâscoasă, luăm oala de pe foc şi împărţim compoziţia în două cantităţi aproximativ egale.

Într-unul dintre vase adăugăm două sau trei linguri de cacao, dar şi esenţa de rom şi apoi amestecăm.

În celălalt vas punem esenţa de vanilie şi amestecăm pentru ca totul să se încorporeze bine.

La final, turnăm cele două compoziţii pe rând în vasul din care prăjitura va fi servită. Primul strat va fi cel alb (cu vanilie), pe care îl vom întinde pe toată suprafaţa vasului şi nivelăm, apoi turnăm şi compoziţia cu cacao. Peste prăjitură se poate turna apoi una sau două linguri de cacao.

Se lasă la frigider trei ore. Poftă bună!