Social

Revoltă, mii de români supărați. Noul model al declarației naște nemulțumiri

Revoltă, mii de români supărați. Noul model al declarației naște nemulțumiri. Noul model al declarației pe propria răspundere care trebuie completată în perioada stării de alertă de către oamenii care trebuie să iasă din localitate, a provocat un scandal monstru. Sute de oameni și-au scris nemulțumirea și au cerut explicații de la autorități.

Noul model al declarației pe propria răspundere, care trebuie completată în perioada stării de alertă de către oamenii care trebuie să iasă din localitate i-a supărat pe români.

Pagina de Facebook a Ministerului de Interne, a fost luată cu asalt de mii de români, aceștia spun că aceasta nu este clară, acuzând că nu știu cum să procedeze, informează Antena 3.

„Eu nu înțeleg de ce nu ne putem deplasa în alte localități pentru alimente și alte obiecte de îngrijire profesională sau uz casnic!!! Eu, personal, stau la țară și nu se găsește absolut nimic din ce îmi trebuie mie sau familiei mele la magazin. Mai bine era fără declarație sau cea dinainte!!! Rezolvați! Noi, cei de la țară, teoretic, suntem obligați să stăm în localitate dacă nu avem motivele menționate de dvs. și avem de cumpărat alimente… Nu îmi vine să cred câtă manipulare si discriminare există în această țară”, a comentat MR. La rândul său, AD s-a întrebat ce se întâmplă cu cei care trăiesc în mediul rural și vor sa meargă la supermarketuri, farmacii, farmacii veterinare. ” Ei ce trebuie sa bifeze pe declarație? Ca știm cu toții ca în sate nu există farmacii, spre exemplu”, a scris și AD.

Conform declarației, motivele pentru care oamenii au voie să iasă din localitate, pe perioada stării de alertă sunt:

1. interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a
activității profesionale și înapoi;

2. în scop umanitar sau de voluntariat;

3. realizarea de activități agricole;

4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;

5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;