Social

Rezultate BAC 2021! Anunț privind rezultatele de la Bacalaureat! Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

Rezultate BAC 2021! Anunț privind rezultatele de la Bacalaureat! Ultimele informații de la Ministerul Educației Naționale

Rezultate BAC 2021! Se afişează astăzi primele rezultate la bacalaureat. Listele vor fi publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro până la ora 12.00. Tot astăzi, cei nemulțumiți de notele obținute la examenul maturității pot depune contestații.

Pentru a afla rezultatele, candidații trebuie să intre pe site-ul bacalaureat.edu.ro și să utilizeze codul pe care l-au primit atunci când au susținut examenul. Pentru a fi declarat admis, un candidat trebuie să îndeplinească trei condiții: să îi fie recunoscute și echivalate probele de competențe digitale, să susțină toate probele scrise și să ia cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media generală trebuie să fie 6 sau mai mare.

Rezultate BAC 2021!  Între orele 12.00 și 18.00 se pot depune contestațiile

Între orele 12.00 și 18.00 se pot depune contestațiile, fie personal, la școala unde a avut loc examenul, fie prin email. În cazul în care se optează pentru mijloacele electronice, candidații trebuie să trimită și o declarație tip în care să menționeze că au luat la cunoștință că nota acordată în urmare corectării lucrării poate crește sau poate fi mai mică.

Pentru minori, declarația este semnată de către reprezentanții legali ai acestora. În perioada 6 – 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi afișate la 9 iulie. Pentru sesiunea de toamnă, înscrierile se fac în perioada 19 – 26 iulie. Probele scrise sunt programate între 16 și 19 august, iar la 31 august se vor afișa primele rezultate.