Conform unui studiu al Universităţii din Beijing, consumul ouălor reduce riscul de boli cardiovasculare şi accident vascular cerebral, deoarece cresc colesterolul „bun”.
Astfel, cercetătorii au descoperit că un ou consumat pe zi creşte colesterolul „bun” din organism, o lipoproteină cu densitate mare care elimină colesterolul „rău”, cunoscut şi sub denumirea de lipoproteine cu densitate joasă, citează editiadedimineata.ro
Epidemiologii de la Universitatea din Beijing au ajuns la această concluzie.
Potrivit sursei citate, primul autor al studiului, dr. Lang Pan, a precizat că puţini cercetători au studiat legătura dintre consumul de ouă şi bolile cardiovasculare.
Pentru acest studiu, cercetătorii au recrutat 4.778 de chinezi, dintre care un număr de 3.401 sufereau de boli cardiovasculare.
În urma testelor de sânge a rezultat că:
Acestea previn înfundarea vaselor de sânge care furnizează sânge către organele importante, inclusiv inima şi creierul. De asemenea, cercetătorii au identificat 14 metaboliţi sau proteine asociate bolilor cardiovasculare.
În cadrul acestui studiu, pentru a măsura 225 de metaboliţi din plasma, cercetătorii au folosit o tehnică numită “imagistica prin rezonanţă magnetică”.
Dintre aceştia, 24 sunt legaţi de cantitatea de ouă consumată.
Ținând seama de cele constatate:
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.