Social

Români umiliți în Germania. Gabriela Firea. „S-a dus in plimbare si ministrul muncii pe acolo”

Români umiliți în Germania. Gabriela Firea. „S-a dus in plimbare si ministrul muncii pe acolo”. Muncitorii români din Germania, sprijiniți de sindicaliștii nemți, au organizat un protest de amploare în centrul orașului Bonn. Gabriela Firea a anunțat pe pagina sa de Facebook că „autoritățile naționale tac” și a vorbit despre „români umiliți”.

„Romani umiliti! Autoritatile nationale tac! Oamenii sunt exploatati ca pe alte timpuri istorice, pe care le credeam apuse : 10 ore pe zi pentru putin peste 300 de euro. Uneori si mai putin. Mancare execrabila!

Cazati in conditii improprii, fara a se respecta o bruma de intimitate si distanta fizica obligatorie in pandemie. In tara, niciun sprijin, nicio indignare! Ce sa se mai intample cu romanii plecati la munci agricole in strainatate, pentru a reactiona?

Cate dovezi de rele tratamente mai sunt asteptate? Pare ca s-a pierdut orice urma de demnitate din partea oficialilor nostri. S-a dus in plimbare si ministrul muncii pe acolo.. La o luna de cand presa relateaza despre conditiile inumane de munca ale romanilor. O luna de groaza care nu a preocupat niciun factor de decizie din tara, cu atributii in a solicita respect pentru conationalii nostri”, a fost mesajul Gabrielei Firea.