Info Actual

Info Actual > Showbiz > România, în vremea coronavirusului! Povestea bărbatului care s-a dus călare la maternitate să-și vadă copilul nou-născut
Showbiz

România, în vremea coronavirusului! Povestea bărbatului care s-a dus călare la maternitate să-și vadă copilul nou-născut

România, în vremea coronavirusului! Povestea bărbatului care s-a dus călare la maternitate să-și vadă copilul nou-născut

România, în vremea coronavirusului! Povestea bărbatului care s-a dus călare la maternitate să-și vadă copilul nou-născut a făcut înconjorul țării. Jurnaliștii de la BZI au reușit să dea de urma bărbatului care a străbătut Iașul călare și i-au aflat povestea de viață.

Sergiu Ion Ciobotariu, de 22 de ani, mai are două fetițe, pe lângă băiețelul care i s-a născut în urmă cu două zile. Provine din Răducăneni, localitate aflată la aproape 50 de kilometri de Iași, dar locuiește într-o zonă de la marginea orașului Iași. S-a născut într-o familie săracă, dar cu ajutorul calului său reușește să aibă grijă de familia lui.

Ciobotariu a mărturisit că, inițial, a vrut să meargă la maternitate cu tramvaiul, dar, fiindcă nu i-au dat voie, s-a întors acasă și și-a luat calul. „Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a declarat bărbatul, pentru BZI.

cal-iasi-maternitate

Acesta a mai spus că, în timpul în care se afla în maternitate, calul a păscut liniștit iarbă, în jurul spitalului. Din fericire, polițiștii nu l-au sancționat pe bărbat. I-au aplicat un avertisment.

„Când am aflat că a născut, m-am dus să-i duc mâncare”

Sergiu Ciobotariu a povestit că s-a dus la maternitate, să-i ducă mâncare nevestii sale care abia născuse. „În fiecare zi plec la muncă cu calul… Fac cam 30 de lei pe zi, nu mai mult. Când am aflat că a născut, am mers să-i duc de mâncare”, a spus el.

Bărbatul a mărturisit că face tot ceea ce poate pentru copiii săi. „Tot ce fac, fac pentru copii. Am trei acum, am nevoie de o casă. Trăim greu, dar nu avem ce face… muncesc cât pot”, a spus tânărul.