Info Actual > Diverse > România, lovită de vreme rea! Anunț de la ANM: „Vremea se schimbă radical”
Diverse

România, lovită de vreme rea! Anunț de la ANM: „Vremea se schimbă radical”

România, lovită de vreme rea! Anunț de la ANM: „Vremea se schimbă radical”

România, lovită de vreme rea! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rea. Meteorologii anunță temperaturi de 14-15 garde și ploi abundente în următoarea perioadă.

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a precizat pentru Antena 3 că aceasta va fi ultima săptămână în care ne vom bucura de vremea frumoasă. De săptămâna viitoare, scade temperatura și vin ploi.

”Să ne bucurăm de această săptămână în care vremea va fi caldă în aproape toată țara, cu temperaturi maxime, în marea lor majoritate, între 22-30 de grade. Ne așteptăm la valori de 31-31 de grade în zona Olteniei, poate și prin sudul Munteniei și în zona Banatului. Și nopțile, diminețile vor fi plăcute în această săptămână, temperaturile minime se vor situa între 8 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Și ploile își vor face apariția, mai ales după-amiaza. Foarte probabil să fie însoțite și de fenomene electrice și sub formă de averse, în conseciță, cantități de peste 10-15 litri pe metru pătrat, în mod deosebit în zonele montane, pe parcursul zilei de mâine.

Ploi vor fi și în centrul și estul teritoriului. Miercuri, foarte probabil să apară și în sud și sud-est, însă vorbim de ploi de scurtă durată și pe arii relativ restrânse. Spre finalul acestei săptămâni, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre, va determina ploi mai însemnate cantitativ, asociate cu fenomene electrice, la început, în regiunile vestice, nord-vestice și, în deplasare, și în cele sudice și sud-estice.

În weekend, este posibil ca, în partea de sud și sud-est, să mai rămână vreme caldă, dar în celelalte regiuni se va răci, iar săptămâna care urmează va determina vreme rece, mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

Și în Capitală vremea va fi caldă în toată săptămâna, cu temperaturi maxime de până la 29, poate chiar 31 de grade, iar minime undeva la 14-15 garde. Ploi, cel mai probabil, miercuri după-amiază și la finalul săptămânii”, a transmis Alina Șerban, meteorolog ANM.