Diverse

Românii au luat țeapă când microbuzul a fost controlat de falși polițiști. Unde mergeau oamenii și ce s-a întâmplat

Românii au luat țeapă când microbuzul a fost controlat de falși polițiști. Unde mergeau oamenii și ce s-a întâmplat

”Plec în afară să muncesc”, așa auzim frecvent. Dar iată că mirajul Occidentului este un fel de ”Fata Morgana”. Iata cum au rămas românii noștri fără cheile de la mașină și bani, după ce au fost controlați de fașii polițiști.

Românii au luat țeapă când microbuzul a fost controlat de falși polițiști. Unde mergeau oamenii și cum au rămas ei fără cheile de la mașină

Vineri după-amiază, 26 august, un microbuz cu sezonieri români a fost controlat de falși polițiști pe A30, în direcția Hanovra, între „Osnabrück-Süd” și „Natbergen”.

Cum a decurs povestea

În jurul orei 16, doi ocupanți bărbați ai unui Mercedes argintiu cu numere de înmatriculare din Viersen (VIE) au oprit microbuzul care transporta muncitorii sezonieri români.

Pe banda de urgență, infractorii au ieșit din mașină și au cerut cărțile de identitate și portofelele celor opt ocupanți ai microbuzului.

În ciuda îndoielilor serioase cu privire la autenticitatea controlului, două dintre persoanele din microbuz le-au dat gențile lor falșilor polițiști.

Bărbații au luat banii din genți, sumă formată din patru cifre, și cheia microbuzului și au fugit cu vehiculul lor către ieșirea „Natbergen”.

Descriere: Ambii făptuitori aveau pielea închisă la culoare, aveau aproximativ 40 de ani și aveau părul scurt și închis la culoare. Unul dintre polițiștii falși purta o mască FFP2 neagră și o vestă neagră pe care scria „POLIZEI”, după cum a transmis media. Poliția din Osnabrück roagă, dacă există informații despre infracțiune, autori sau vehiculul acestora, oamenii pot să sune la numărul 0541/327-2515 sau -2115.

Țepe pentru români și din Africa

Autoritățile au avertizat de multe ori asupra țepelor la care cad în plasă românii. Dacă o bună perioadă a fost în floare țepele de genul concursuri unde trebuia să sunăm pentru confirmare, apel cu suprataxă, în ultima vreme au apărut și țepele pe e-mail.

Un astfel de e-mail a primit și un jurnalist EVZ. Acesta era înștiințat că va primi suma de 15 milioane de dolari de la Margaret Zuta din Africa de Sud, cu mențiunea de a fi contactată. Pentru a intra în jocul acesteia, jurnalistul i-a răspuns la e-mail spunându-i că are nevoie de acești bani.

În câteva ore a primit un alt e-mail în care Margaret Zuta îi dădea indicațiile necesare pentru a intra în posesia banilor. Jurnalistul trebuia doar să îi trimită numele complet, numele companiei, numărul de telefon personal și cartea de identitate scanată.

Pentru a dovedi că totul este real, această Margaret Zuta i-a trimis și un document de identificare a ei. Fotografia document a lui Zuta și povestea, care este deosebit de fascinantă și interesantă, o găsim expusă pe larg în Evenimentul Zilei – click aici.