Lifestyle

Rudele adolescentelor răpite de monstrul din Caracal, amendate de mai multe ori de judecători

Rudele adolescentelor răpite de monstrul din Caracal, amendate de mai multe ori de judecători
Arhivă

Scene cu un impact emoțional puternic s-au desfășurat la ultimele termene în procesul în care Gheorghe Dincă este acuzat că a răpit, batjocorit și ucis pe Alexandra Măceșeanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), două liceene care au plecat de la școală cu „ocazia”.

Rudele adolescentelor răpite de monstrul din Caracal, amendate de mai multe ori de judecători

Încă de la primul termen, procesul s-a desfășurat cu ușile închise, pentru că „publicitatea ar afecta morala, dat fiind limbajul obscen folosit de inculpatul Dincă Gheorghe”, după cum au apreciat magistrații. Însă, ceea ce s-a întâmplat în sala de judecată tot a ajuns în spațiul public, prin intermediul rudelor celor două fete.

Așa s-a aflat că rudele adolescentelor, profund îndurerate de pierderile suferite, nu puteau asculta cum Dincă descria actele sexuale pe care susține că fetele le-au consimțit și izbucneau de multe ori în timpul procesului. La ultimul termen, mama Alexandrei Măceșanu a fost scoasă din sala de judecată și amendată cu 500 de lei. Mai mult, alți membri ai familiei au ajuns chiar s-o acuze de corupție pe judecătoare.

Trei rude, amendate cu câte 500 de lei

La termenul din 11 mai, Dincă a povestit ce s-a întâmplat cu Alexandra şi a dat detalii despre actele sexuale pe care le-a avut cu fata de 15 ani. Iar pentru că judecătoarea nu l-a interupt, ci chiar l-a încurajat pe Dincă să vorbească şi i-a cerut detalii, mama Alexandrei Măceșanu a izbucnit și a spus că ea nu poate asculta asemenea minciuni. În momentul în care judecătoarea a explicat cum că ar fi obligată să consemneze declarația inculpatului, avocata rudelor Luizei Melencu a contrazis-o:

„Dacă inculpatul face derapaje, în timpul audierii, instanţa e obligată să îl readucă la obiect. În măsura în care dumneavoastră îl încurajaţi, acesta detaliază aspecte care îi fac rău mamei Alexandrei”, potrivit libertatea.ro.

Ulterior, mătușa și bunicul Luizei Melencu au izbucnit și ei în sala de judecată și au acuzat-o pe judecătoare de corupție, că a primit bani de la Dincă. Acela a fost momentul în care instanţa le-a cerut jandarmilor să-i scoată din sală pe bunicul şi mătuşa Luizei, dar şi pe mama Alexandrei. Cei trei au fost şi amendaţi, cu câte 500 de lei fiecare, pentru că „au deranjat şedinţa de judecată” şi au avut „manifestări ireverenţioase faţă de judecător”.

Bunciul Luizei Melencu a primit trei amenzi

Bunicul Luizei, Stelian Iordache, este la a treia amendă primită în acest dosar. Pentru că nu a plătit niciuna, bărbatul are poprire pe pensie, pentru ca statul să-și poată recupera banii. Acesta este convins că „se fac presiuni asupra noastră să tăcem din gură, să nu mai vorbim despre traficul de persoane. Despre ce (altceva – n.r.) să vorbim? Asta este, e trafic de persoane. Asta ascund instituţiile statului.”. Chiar și așa, acesta are dreptul să particile la process. În schimb, soția sa, adică bunica Luizei, nu mai este acceptată în sală. A fost primită doar la primele termene, iar de atunci așteaptă de fiecare dată în parcarea de lângă Tribunalul Olt să se termine şedinţa, ca să afle ce s-a mai întâmplat înăuntru.

Şi mătuşa Luizei, care participă la proces ca parte civilă, a fost amendată de două ori până acum.

În şedinţa de marţi, 31 mai, instanţa a respins probele cerute de Dincă, iar familia Măceşanu, prin avocat, a solicitat ca acesta să nu mai fie judecat pentru omor, ci doar pentru trafic de persoane. Astfel, familia speră să se reia căutările Alexandrei.

Procesul se apropie de final, pe 16 iunie fiind fixat ultimul termen.

Gheorghe Dincă ar putea scăpa de pedeapsa cea mai mare

Surpriză de proproții în procesul în care Gheorhghe Dincă este judecat pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu! Surpriza a constat în solicitarea familiei Măceșanu.

Familia Alexandrei nu s-a împăcat nici acum cu moartea adolescentei și speră în continuare să o găsească în viață. A mers până acolo încât a cerut, prin intermediul avocatului, ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, ci doar pentru trafic de persoane. În acest fel speră să fie reluate căutările fetei.

Cum își justifică părinții Alexandrei solicitarea

Mai exact, părinţii Alexandrei au cerut ca Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, pentru că „sub nicio formă nu s-a demonstrat, mai ales din expertiza ştiinţifică, că toate materialele folosite de Dincă în acel butoi putea conduce la o temperatură de 800 de grade sau 1.500 de grade, în vederea arderii unui cadavru. Mai mult decât atât, nu s-au comunicat şi nu s-a precizat care e vechimea oaselor găsite în incinta acelui butoi şi nu ştim exact ce provenienţă au acestea”, a declarat avocatul Moldovan, la finalul şedinţei de judecată, potrivit libertatea.ro.

Alexandra Măceşanu avea 15 ani, iar Luiza Melencu 18 ani când au dispărut, în 2019. Ambele eleve de liceu au dispărut din Caracal, iar Dincă a fost acuzat că le-a luat cu maşina la autostop, le-a sechestrat şi le-a dus în casa lui, unde le-a violat şi apoi le-a ucis, incendiidu-le apoi cadavrele într-un butoi de tablă.

Ce a cerut Gheorghe Dincă instanței

Recent, Gheorghe Dincă a cerut instanței „executarea unui experiment judiciar cu privire la arderea unui cadavru de animal, cu greutatea aproximativă a victimei (Alexandra Măceşanu – n.r.), într-un butoi similar cu cel în care se presupune că ar fi fost arsă aceasta”. Judecătorii au anunțat că au respins această solicitare, considerând că nu este relevantă pentru cauză.