Lifestyle

Rugăciune la vreme de molimă! „Cel ce ești Doctorul sufletelor…”

Rugăciune la vreme de molimă! Perioada de dinaintea Sfântului Paşti, numită şi Săptămâna Patimilor, este o săptămână sfântă şi binecuvântată, însă virusul invizibil obligă credincioșii să stea departe de locașul sfânt și se roage în liniște acasă.

Același lucru face și Primarul Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta a postat un mesaj video pe contul său de socializare pentru toți locuitorii Bucureștiului, și nu numai.

Rugăciune la vreme de molimă! Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire

„A inceput Saptamana Patimilor lui Iisus. O scurta rugaciune pentru insanatosirea bolnavilor si ocrotirea tuturor”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, alături de o înregistrarea video alături de Florentin Pandele, în timp ce citeau rugăciunea de pe telefon.

Cei doi  au rostit o rugăciune trimisă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel către toate eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române pentru a fi rostită în contextul răspândirii virusului COVID-19.

„Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor”.