Info Actual > Politică > Rusia este lovită din nou. Atacul a pornit din Statele Unite
Politică

Rusia este lovită din nou. Atacul a pornit din Statele Unite

Rusia este lovită din nou. Atacul a pornit din Statele Unite

Rusia și China sunt lovite din nou de atacurile verbale făcute de Joe Biden. Revenirea economiei mondiale post pandemie, accelerarea campaniilor de vaccinare în lume și combaterea încălzirii globale sunt marile teme ale reuniunii șefilor de state și guvern din grupul G7, al țărilor puternic industrializate, care a început astăzi la Cornwall, în Marea Britanie. Este prima reuniune fizică al liderilor G7 și totodată prima la care participă noul președinte american, Joe Biden.

Unitate în fața crizelor mondiale – acesta pare să fie sloganul reuniunii șefilor de state și guverne din Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Japonia, Canada și Statele Unite.

Rusia este lovită din nou. Atacul a pornit din Statele Unite

„Să arătăm lui Putin și Chinei că Europa și America sunt sudate”, a declarat președintele Joe Biden, a cărui participare a fost deja salutată ca un semnal al revenirii Americii din izolaționismul erei Trump.

Liderii G7 încearcă să se pună de acord pentru furnizarea a cel puțin un miliard de doze de vaccinuri și doresc să pună capăt pandemiei până la sfârșitul lui 2022. Summitul pregătește în același timp conferința climatică a ONU din noiembrie, din Scoția, iar premierul britanic dorește o revoluție verde cu înjumătățirea emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 și investiții mari în infrastructura nepoluantă a ţărilor în curs de dezvoltare. Ar fi un mijloc de contracarare a influenței Chinei, care face același lucru prin inițiativa “Belt and Road”.

Liderii americani și britanici au aprobat deja noua Cartă a Atlanticului, în care se insistă inclusiv asupra combaterii atacurilor cibernetice. Summitul G7 are și strălucire, astăzi este prevăzut de o recepție cu participarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, iar mâine un barbeque pe plajă. Duminică, regina va servi ceaiul în compania familiei Biden. Mesaje de unitate, așadar, care potrivit, France Presse, riscă însă să fie umbrite de tensiunile dintre britanici şi europeni pe tema aplicării acordului Brexit în Irlanda de Nord, potrivit RRA.