Diverse

Rusia, subiectul ironiilor în online: Ultima propunere de uniforme pentru armata rusă seamănă izbitor cu alte costume din istorie

Rusia, subiectul ironiilor în online: Ultima propunere de uniforme pentru armata rusă seamănă izbitor cu alte costume din istorie

Să vezi și să nu crezi, cam despre aceasta este vorba atunci când privim, cu o uimire justificată, noile propuneri de uniforme militare ale rușilor. Un fel de ”țara arde și baba se piaptănă”.

Rusia, subiectul ironiilor în online: Ultima propunere de uniforme pentru armata rusă seamănă izbitor cu alte costume din istorie. Foto

În plin război, Rusia a regândit designul la uniformele celor din armata rusă.

Fotografii cu noile uniforme propuse forțelor armate ruse au făcut înconjorul rețelelor de socializare, fiind vizibilă asemănarea acestora cu uniformele folosite de unele trupe germane în anii 1940, după cum bine au remarcat jurnaliștii, dar și internauții.

Costumele noi, proiectate pentru armata rusă. Foto: RTV

Noile uniforme propuse armatei ruse se aseamănă izbitor celor purtate de trupele SS ale regimului nazist din Germania, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, produse de atelierele care aveau să devină ulterior faimoasa casă de modă Hugo Boss, potrivit media.

Uniformele naziste au fost confecționate de cunoscutul creator german Hugo Boss, casa de modă fondată de acesta cerându-și scuze oficiale în anul 2011, pentru consexiunile sale cu regimul dictatorial al lui Adolf Hitler.

Imagini inclusiv cu hainele armatei lui Hitler din anii 1940. Foto: wikipedia

Mai se gândește cineva că Moda de Toamnă are arome de fascism ce amintesc de 1940?”, a scris pe pagina sa de Twitter, americanul Jason Jay Smart, un analist și consultant politic al SUA, care a lucrat de-a lungul anilor în mai multe foste state sovietice, printre care Rusia, Ucraina și Republica Moldova.

Costum design Hugo Boss, anul 1940. Foto: pinterest

Acesta a mai scris că noile uniforme au fost create de Institutul de Artă Industrială din Moscova, aceasta fiind una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din domeniul artelor în Rusia.

În 2010 Smart americanul a fost declarat persoană „non-grata” pe viață de către autoritățile ruse din cauza consultanței oferite opoziției democratice din țară, potrivit Hotnews.

Foto: pinterest