Lifestyle

S-a dat startul campaniei electorale! Candidații au încălcat deja regulile

s-a dat startul campaniei electorale
sursa foto:arhiva companiei

Vineri, 10 mai, a marcat începutul campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare. Cu toate acestea, partidele politice nu au respectat data oficială a startului campaniei. Afișele și pliantele au apărut cu câteva săptămâni înainte de termen.

În același timp, candidații la alegeri au fost deja implicați în diverse evenimente media, țin discursuri și transmit mesaje publicului de o bună bucată de vreme. Biroul Electoral Central (BEC) atrage atenția asupra acestui lucru. Autoritatea a subliniat că există reguli stricte privind promovarea și materialele utilizate în campania electorală.

Conform Legii 115/2015, care reglementează alegerile locale, candidații, partidele politice și alianțele politice au dreptul să-și exprime liber opiniile și să organizeze mitinguri, adunări și alte evenimente publice. De asemenea, este permisă utilizarea televiziunii, radioului, presei și altor mijloace de comunicare în masă. Cu toate acestea, BEC subliniază că este esențial ca aceste activități să respecte regulile legale în vigoare, menționează hotnews.ro.