Actual International

Declarația lui Dodon, fostul președinte moldovean, după ce instanța i-a prelungit arestul la domiciliu cu încă 30 de zile

Declarația lui Dodon, fostul președinte moldovean, după ce instanța i-a prelungit arestul la domiciliu cu încă 30 de zile

Judecătoria Chişinău a decis, marţi, prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru fostul preşedinte socialist Igor Dodon.

S-a decis. Arestul la domiciliu al lui Dodon, fostul președinte moldovean, prelungit cu încă 30 de zile

Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai pentru 72 de ore, după ce procurorii au dispus percheziţii la reşedinţele sale, iar două zile mai târziu a fost plasat, după decizia instanței de judecată, în arest la domiciliu, pentru 30 de zile.

Actualul președinte al Asociației Obștești „Uniunea de afaceri moldo-rusă” și fost lider al Partidului Socialiştilor, Igor Dodon este cercetat pentru suspiciunea de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

Săptămâna trecută a fost pusă sub învinuire şi soţia sa, Galina Dodon, care a primit ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi Republica Moldova, timp de 60 de zile.

Am fost pusă sub învinuire-complice, pentru îmbogăţire ilicită, fără probe”, a declarat Galina Dodon, potrivit unimedia.info, ea având credința intentării unui dosar motivat politic.

Reacția lui Igor Dodon nu s-a lăsat așteptată. A postat propriul punct de vedere pe pagina lui de socializare, pentru a se face mai bine înțeles de toată lumea.

”După cum era de așteptat, justiția „reformată” PAS a prelungit arestul la domiciliu pentru încă 30 de zile. Procurorii au decis să audieze oponenții mei politici și și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că locuiesc sub același acoperiș și comunic cu soția mea, căreia au fost aduse învinuiri. De asemenea, nu le place că răspund la întrebările jurnaliştilor şi că postez mesaje pe reţelele de socializare. Consider că aceasta este o încălcare a libertății de exprimare. Continuă să fie exercitată presiune asupra mea și asupra rudelor mele. Fratele soției mele nu este vinovat de nimic. S-a întors din străinătate și a decis să investească banii declarați într-o afacere, în patria sa, fapt pentru care a fost pedepsit. Probabil el nu se atribuie diasporei „bune”, care prezintă interes pentru partidul aflat la guvernare. Mulțumesc tuturor susținătorilor pentru sprijinul acordat. Promit că voi rezista!”, a scris fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, pe social media.

Decizia de marți a instanței va fi atacată la Curtea de Apel, după cum însuși Igor Dodon a mai spus, asigurându-i astfel pe susținătorii lui că nu se lasă ”bătut” și merge mai departe, pentru demonstrarea nevinovăției, în care el crede cu cea mai mare tărie.

Foto: arhiva