Diverse

S-au autosesizat în cazul îngrijitoarelor și menajerelor din Italia. 9 milioane de euro recuperați

S-au autosesizat în cazul îngrijitoarelor și menajerelor din Italia. 9 milioane de euro recuperați

Visul frumos în lumea îngrijitoarelor și menajerelor s-a evaporat, odată cu valul de controale, încrucișate, cum le numesc jurnaliștii italieni.

S-au autosesizat în cazul îngijitoarelor și menajerelor din Italia. 9 milioane de euro recuperați

Controale încrucișate” la îngrijitoare și menajere: 300 de cazuri de venituri nedeclarate, 9 milioane de euro, impozite recuperate. Polițiștii de la mai multe departamente ale statului italian și-au unit forțele și au pornit controalele adunând informații și punându-le cap la cap. Rezultatul a fost unul surprizător și de această dată.

Departamentele teritoriale ale Gărzii de Finanțe din Viterbo, în cadrul inițiativelor luate pentru a asigura corectitudinea fiscală, în ultimii doi ani, și-au concentrat atenția și asupra sectorului ajutoarelor domestice (îngrijitoare și menajere), scrie presa italiană.

Așa au fost descoperiți, în urma unor verificări aprofundate, 300 de evazioniști fiscali, ceea ce a permis recuperarea a peste 9 milioane de euro  impozite, denunțându-i pe cei responsabili autorităților administrative competente.

Controalele au fost efectuate, în special, împotriva menajerelor cu venituri mai mari de 8.000 de euro pe an și fără persoane în întreținere în Italia, prag sub care acestea au dreptul la scutiri (nedepunerea declarației fiscale), potrivit legislației în vigoare.

Operațiunile, care au fost efectuate de anchetatorii Grupului Viterbo și reprezentanții companiilor Civita Castellana și Tarquinia, au fost posibile și datorită unui memorandum de înțelegere la nivel național între I.N.P.S. și Guardia di Finanza. Astfel, s-a permis identificarea a sute de posturi susceptibile de fraude.

La prima vedere, toate lucrurile păreau în regulă. Dar, o anchetă aprofundată, ulterioară, a permis apoi verificarea declarațiilor de venit la 300 de subiecți, care ar fi trebuit să le completeze, dar nu au făcut-o, la timpul potrivit.

Profilul veniturilor dobândite de ei a fost reconstituit prin intermediul documentației deținute de I.N.P.S. și datele finale nu coincideau deloc unele cu altele.

Ca urmare a acestei activități, dar și prin încrucișarea informațiilor din bazele de date, a fost posibilă intervenția în alte sectoare de servicii, fiind descoperiți astfel inclusiv 11 lucrători ai statului și alte  7 persoane, auxiliare, care beneficiau în mod necuvenit de prestații sociale subvenționate. O schemă în toată regula, bine pusă la punct, care funcționa în ”voie” de mulți ani.

Economia subterană, evaziunea fiscală și frauda fiscală denaturează regulile pieței și dăunează cetățenilor și numeroșilor întreprinzători onești, se arată în comunicatul de la finalul anchetei comune a oamenilor legii din Italia.

Foto: gazetaromaneasca.it