Lifestyle

S-au înmulțit fraudele pe internet. Greșeala care te costă

S-au înmulțit fraudele pe internet. Greșeala care te costă

Românii rămân fără bani din cauza escrocheriilor din mediul virtual. În unele cazuri, înșelăciunile au însemnat pierderea unor sume uriașe de bani. Polițiștii vin cu recomandări pentru populație.

Populația este îndemnată să nu cumpere și să nu consume așa-zise medicamente miraculoase, prezentate mai ales în mediul virtual de persoane neautorizate, pentru că riscurile sunt mari: medicul Liviu Gârbea: „Se practică o șarlatanie pe seama suferinței unui bolnav cum rar…, este o deşănţare”.

Greșeala care te costă. Care pot fi efecte dacă apelăm la astfel de vindecători, să le spunem?

„De cele mai multe ori sunt dramatice. Gândiți-vă, de exemplu, că îţi spune unul, zice: nu, dom’le, ia nu ştiu. Gândiţi-vă la ce doriţi; astăzi toată lumea tratează. Să ştiți că pe seama suferinței omului bolnav, astăzi, foarte mulţi câștigă bani enormi”, mai spune Liviu Gârbea.

Polițiștii recomandă populației să fie vigilentă

Atenţie şi la înșelătoriile cu bani, a atras atenția în mai multe rânduri avocatul Bogdan Ilea.

„Există persoane care au fost, prin telefon, extrem de ușor, din păcate, înșelate să remită sume mari de bani unor așa-zişi brokeri care i-au convins să investească în te miri ce acţiuni, aflând ulterior că au fost victimele unor înșelăciuni.”

Polițiștii recomandă populației să fie vigilentă, pentru că metodele de înşelăciune se schimbă de la o zi la alta, iar, în pofida avertismentelor, tot mai multe persoane sunt înșelate, potrivit RRA.