Info Actual > Culinar > Salam de biscuiți ca la bunica. Cum prepari rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie
Culinar

Salam de biscuiți ca la bunica. Cum prepari rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie

Salam de biscuiți ca la bunica. Cum prepari rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie

Salam de biscuiți ca la bunica. Cum prepari rețeta celui mai îndrăgit desert din copilărie. Vlădut, bucătarul de la Neatza, a explicat cum se prepară deliciul copilăriei.

Ingrediente

  • 1600 gr biscuiți cu unt
  • 300 gr unt
  • 2 linguri cu cacao
  • 200 gr rahat
  • 400 gr ciocolată cu lapte
  • 250 gr nuci pecan
  • 500 ml lapte
  • 400 ml apă
  • 250 gr zahăr
  • esență de rom

Mod de preparare

Pentru început, sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele. Apoi, fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahăr și cacao, amestecând până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm până și acestea se topesc, punem și esența de rom, și turnăm totul peste biscuiți. Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoziția de biscuiți pe care o lăsăm 20 de minute.

După acest interval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm strâns sub formă de rulou, de salam, notează a1.ro. Lăsăm salamul de biscuiți la frigider pentru aproximativ două ore.

Dr. Mihaela Bilic îți spune ce nu știai despre șnițel

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit cum poți consuma șnițelul în cazul în care nu vrei să te îngrași. Sigur nu știai asta!

„Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără “cămășuță”.

Tuturor ne plac șnițelul și pane-urile… cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.

Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pane. Avantajul este că, îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați. Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

„Vreți ca șnițelul sau pane-urile să nu vă afecteze silueta? Atunci “dezbrăcați-le” de cămășuța rumenă și delicioasă!”, a conchis Mihaela Bilic.

Sursă FOTO: Playtech