Lifestyle

Saloanele de frumusețe din Iași, în top. Pe locul doi, serviciile funerare. Incredibil, ce câștiguri uriașe au înregistrat

Saloanele de frumusețe din Iași, în top. Pe locul doi, serviciile funerare. Incredibil, ce câștiguri uriașe au înregistrat

Incredibil, dar adevărat. Imediat după pandemie, foarte mulți oameni au dat fuga la saloanele de frumusețe, astfel încât acestea au înregistrat o creștere spectaculoasă a veniturilor. Deci, “Oglinjoară, oglinjoară, cine-s cei mai frumoși din ţară?” Statistica, în cele ce urmează.

Saloanele de frumusețe din Iași, în topul național. Pe locul doi, serviciile funerare. Incredibil, ce câștiguri uriașe au înregistrat. Video documentar

Potrivit cifrelor financiare, oglindite din bilanţurile depuse de frizerii şi saloanele de frumuseţe, judeţul Iaşi s-a clasat pe locul trei ca încasări obţinute din frumusețe, după Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. În Municipiul Iaşi, încasările au crescut cu o treime în al doilea an de pandemie, faţă de 2020.

În statistici, cifrele arată senzațional

Cifra de afaceri a coaforurilor şi saloanelor de frumuseţe din Iași și zonele limitrofe, a crescut de la 27 de milioane de lei în 2020, la 40 de milioane de lei în 2021. Firmele care oferă servicii de întreţinere corporală au avut încasări cu un milion de lei mai mult decât în anul precedent, iar cele care se ocupă cu spălarea articolelor textile au avut o cifră de afaceri cu 2,5 milioane de lei mai mare.

Dacă în 2019 erau 205 saloane, numărul lor a ajuns astăzi la 283. Cu mai puţini angajaţi decât în 2019 (672 în 2021 faţă de 695 în 2019), aceste societăţi comerciale de coafură aproape şi-au triplat profiturile în ultimul an şi au obţinut o cifră de afaceri cu peste 13 milioane de lei mai mare.

Toate aceste tipuri de activităţi economice sunt cuprinse în clasa S din clasificarea CAEN, alături de “Activităţi de pompe funebre şi similare” şi “Alte activităţi de servicii”.

Şi firmele de pompe funebre au câştigat mai mult în 2021 faţă de primul an de pandemie, potrivit ZdI. Cifra totală de afaceri a celor 21 de firme de înmormântări ieșene a fost de 13,341,995 lei, cu două milioane de lei mai mult decât în anii precedenţi. Trei firme au avut cifre de afaceri mai mari de un milion de lei, dar lider pe piaţa pompelor funebre a fost SC Servicii Funerare SRL, cu 45% cifră de afaceri din totalul pe această grupă.

Foto: Pixabay