Diverse

Salvați cu elicoptere. Drumul campionilor pe străzile din Buenos Aires a fost presărat cu incidente grave

Salvați cu elicoptere. Drumul campionilor pe străzile din Buenos Aires a fost presărat cu incidente grave

După ce Argentina a câștigat cupa mondială la fotbal, fanii au intrat în delir. Nu mai puțin de cinci milioane de persoane au ieșit în stradă să sărbătorească pe străzile din Buenos Aires, așteptând autocarul din care urma să coboare Messi și colegii săi.

S-a creat o adevărată isterie, iar fanii au încercat să sară în fața mașinii când trecea pe sub un pod. Mai mult, aceștia au încercat chiar să se urce în autocar. În aceste condiții, ca să preîntâmpine o situație și mai complicată, serviciile de securitate au decis ca jucătorii să fie urcaţi în elicoptere.

Aceștia au fost transportați baza de la Ezeiza. Victoria mult așteptată a argentinienilor a fost decretată sărbătoare națională în Argentina. S-a decis și ca cei care merg la mu că să fie doar persoanele din domeniile esențiale. În urma incidentelor, au fost rănit opt persoane.

Cea mai apreciată postare din toate timpurile

După victoria Argentinei, au fost publicate pe contul de socializare al lui Lionel Messi, mai multe fotografii. Cea în care sportivul ridică cupa a devenit cea mai apreciată postare din toate timpurile de pe rețeaua socială, cu peste 65 de milioane de vizualizări.

Astfel, Messi a reușit să ”bată” și celebra fotografie cu oul, care are ”doar” 56.778.484 de aprecieri.

Alături de poză, campionul a scris un mesaj fanilor.

„L-am visat de atâtea ori, mi-am dorit atât de mult încât încă nu am căzut, nu-mi vine să cred……

Mulțumesc foarte mult familiei mele, tuturor celor care mă susțin și, de asemenea, tuturor celor care au crezut în noi. Demonstrăm încă o dată că argentinienii – atunci când luptă împreună și sunt uniți – pot fi capabili să realizeze ceea ce şi-au propus.

Meritul aparține acestui grup, care este deasupra individualităților, este forța tuturor. Am luptat pentru același vis care a fost și visul tuturor argentinienilor… Am făcut-o!!! Hai, Argentina!”, a scris Messi pe Instagram.

Prima declarație a lui Messi după victorie

De asemenea, Messi, căpitanul Argentinei, a declarat, duminică seară, că are o mare dorință: să mai poată juca câteva meciuri pentru naţionala Albiceleste în calitate de campion mondial.

„Vreau să mai joc câteva meciuri şi în calitate de campion mondial. Asta îşi doreşte toată lumea, este cel mai dorit trofeu de toţi. Am avut noroc că am realizat totul în cariera mea şi doar cupa asta îmi lipsea. Vreau să mă bucur cu toată lumea de acest trofeu”, a declarat Messi, conform Clarin.