Diverse

Sâmbătă se redeschid Fântânile din Piața Unirii. Va fi un spectacol multimedia impresionant

Sâmbătă se redeschid Fântânile din Piața Unirii. Va fi un spectacol multimedia impresionant
Arhivă

Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, recunoscute, omologate și publicate în anul 2019 de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), reprezintă unul din punctele majore de atracție ale Bucureștiului.

După mai mult de 2 ani de pauză (determinată de pandemia izbucnită în anul 2020), sâmbătă, 14 Mai 2022, Fântânile Urbane din Piața Unirii, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, vor fi REDESCHISE!

Evenimentul va fi marcat de un spectacol multimedia impresionant!

Spectacolele vor începe pe data de 14 mai 2022, la ora 21:00 si durează aproximativ 45 de minute, accesul fiind gratuit.

Vizitatorii se vor bucura de  show-uri multimedia oferite de Fântânile Urbane din Piaţa Unirii în perioada 14 mai 2022 – începutul lunii octombrie 2022, de vineri până duminică.

Programul spectacolelor oferite (cu tematici și melodii diferite):

  • În lunile iunie și iulie, spectacolele vor începe de la ora 21:30,
  • În luna august, spectacolele vor începe de la ora 21:00,
  • În toamnă spectacolele vor începe de la ora 20:00.

Astfel, în intervalul orar 19:30 – 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică din perioada 14 mai 2022 – 2 octombrie 2022, traficul rutier va fi restricționat pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântânilor). Acesta va fi deviat pe arterele adiacente, iar întreaga zonă va fi supravegheată de organele de ordine.

 „Fântânile din Piața Unirii reprezintă un adevărat simbol al Capitalei, iar pentru noi este o onoare să putem reda bucureștenilor și turiștilor bucuria adusă de spectacolele de apă, muzică și lumini, după doi ani depauză. Suntem mândri că am implementat și administrăm acest proiect remarcabil de dezvoltare urbană, reconfirmând standardul de excelență la care ne raportăm în fiecare zi”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova, pe apanovabucuresti.ro

Fântânile din Piața Unirii, cu o suprafață a apei de 16.200 m²,  au fost construite la sfârșitul anilor ’80, iar după reabilitarea de către APA NOVA si redeschiderea lor în anul 2018, Fântânile bucureștene din Piața Unirii au devenit primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație, la nivel European.

Datorită sistemului monitorizat complet digital, care permite controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii, aceste fântâni și-au “câstigat calitatea de a fi unice”  în Europa.