Lifestyle

Samponul care trebuie evitat in pandemie! Te poate feri de coronavirus

Samponul care trebuie evitat in pandemie! Exista un anume tip care, potrivit specialistilor, este de evitat in aceasta perioada. Te poate feri de coronavirus

„Studiile au arătat că noul coronavirusul poate trăi pe carton timp de 24 de ore, pe metal timp de 2 zile și pe plastic timp de 3 zile, dar părul nu a fost testat ca suprafață”, explică dermatologul Hadley King citat de presa spaniolă.

Virusurile nu rezistă pe suprafețe poroase precum părul

„În general, virusurile nu rezistă pe suprafețe poroase precum părul, dar poate depinde de situație”, avertizează el.

„De exemplu, dacă părul se acumulează pe o masă sau pe o perie de păr și conține particule virale, virusul ar putea trăi pe acea suprafață timp de 2-3 zile”, mai zice specialistul. Prin urmare, recomandarea este să curățați complet peria pe care o folosiți.

Specialistul sustine ca ar bi bine sa indepartati firele de par care ramase in perie, iar in continuare  sa o puneti pe aceasta din urma intr-un vas cu apa calda, in care adaugati cateva picaturi de sampon.

„Părul viu de pe scalp poate fi bine protejat de uleiurile noastre naturale care au proprietăți antimicrobiene”, explică dermatologul. „Virusul ar putea trece de pe mâini pe păr, dar dacă nu treceți cu degetele prin el, riscul este foarte mic”, mai spune expertul citat de 20min.es.

In plus, este indicat să vă strângeți părul în coada in cazul in care veți merge la cumpărături, sau in zone in care sunteti expusi noului coronavirus. „Dacă mergeți în zone care ar putea fi contaminate, atunci nu ar strica să vă spălați părul atunci când ajungeți acasă”, sugereaza el. Dermatologul precizeaza nu este același pe păr ca pe mâini, potrivit DcNews.

Samponul care trebuie evitat in pandemie

„Toate șampoanele conțin agenți tensioactivi care vor elimina murdăria, uleiul, bacteriile și virusurile”, explică el. Expertul a recomandat in incheiere evitarea șamponului uscat.