Lifestyle

Sărbătorile pascale în Delta Dunării

Sărbătorile pascale în Delta Dunării

Sărbătorile pascale în Delta Dunării! Foarte mulți români au profitat de vremea frumoasă și de faptul că situația sanitară s-a mai îmbunătățit și au decis să petreacă minivacanța de Paște şi de 1 Mai în stațiuni turistice de la mare, munte sau în Deltă.

În Delta Dunării s-au ocupat aproape toate locurile de cazare

Chiar dacă nu au fost ridicate foarte multă restricții, 300.000 de români au făcut rezervări în pensiuni și hoteluri.

Vedeta acestei mini-vacanțe este Delta Dunării, unde s-au ocupat aproape toate locurile de cazare. Ieri, pentru prima dată în ultimii ani, la intrarea în Tulcea au fost cozi de mașini de peste un kilometru.

Astăzi oaspeţii ajunși în pensiuni s-au bucurat de vremea frumoasă și de plimbări în Deltă sau în localitățile alese. Turiștii ajunși în Delta Dunării se odihnesc pentru ca în această noapte să participe la slujba de Înviere. La întoarcere în pensiuni vor fi întâmpinați cu ouă roșii, cozonac și pască.

Virgil Pîrcălabu, bucătar într-o pensiune din Sfântu Gheorghe: ”În noaptea de Paști pregătim un pahar de vin roșu, ouăle vopsite, un pic de cozonac, un pic de pască și a doua zi avem la prânz cină românească. Seara oferim meniuri de Paști, cu ciorbă de miel, ciolane de berbecuț, pui și porc.”

Cele mai solicitate zone în această perioadă sunt Crișan, Sfântu Gheorghe și Sulina. Peste 400 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri asigură ordinea publică în județul Tulcea

Dinu Condrat, reprezentantul poliției: ”Reamintim că purtarea corectă a măştii de protecţie în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașelor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase. Facem apel către cetăţeni să respecte măsurile impuse de autorităţi.”

 

Mai multe curse în Delta Dunării de la 1 mai

Societatea Navrom Delta SA are curse mai multe pe Dunăre, începând de sâmbătă, din Tulcea spre localităţile izolate ale Deltei, suplimentarea fiind valabilă doar în luna mai.

Potrivit programului făcut public pe site-ul societăţii, pe braţul Sulina al fluviului, cursele Tulcea – Sulina vor fi zilnice, navele clasice alternând cu cele semirapide. Pe ruta Tulcea – Sfântu Gheorghe, cursele vor fi, de asemenea, zilnice, cu excepţia zilei de joi. Atunci va exista o singură navă semirapidă care va pleca din Sfântu Gheorghe spre Tulcea, în contextul în care în extrasezon erau doar trei curse săptămânale Tulcea-Sfântu Gheorghe.