Lifestyle

Sarea de bambus, cea mai scumpă din lume, conține cele mai multe minerale. Cum se fabrică și cât trebuie să scoateți din buzunar

Sarea de bambus, cea mai scumpă din lume, conține cele mai multe minerale. Cum se fabrică și cât trebuie să scoateți din buzunar

Dacă până acum v-ați gândit de două ori să cumpărați un pachet cu sare de Himalaya, pentru că este mult mai scumpă decât cea obișnuită, nu ați achiziționat cel mai de lux produs din această categorie: sarea de bambus coreeană.

Acest produs este considerat unul de lux, iar pentru un borcan de doar 240 de grame, veți scoate din buzunar nu mai puțin de 100 de dolari. E un preț fabulos, însă nu oricine poate fabrica așa ceva, care presupune prăjirea acesteia de nouă ori în cilindri de bambus.

Acest tip de sare a apărut în secolul al XX-lea

Specialiștii spun acest soi de sare, denumită Amethyst Bamboo („bambus ametist”), se obține prin umplerea unor cilindri de bambus cu sare de mare, apoi sunt acoperiți cu argilă Loess și urmează prăjirea.

Tot acest proces până la final durează două luni și se lucrează doar manual. Chiar dacă sarea coreeană este cunoscută de sute de ani, acest nou tip, considerat a fi una dintre cele mai curate de pe planetă, a apărut în secolul al XX-lea.

Cum se desfășoară procesul de fabricație

Pentru început, se taie trunchiuri de bambus vechi de trei ani în cilindri și se lasă un capăt închis. Se umple cu sare de mare, doar de pe coasta de vest a Coreei de Sud. Celălalt capăt va fi apoi sigilat cu o argilă de tip ceramic.

Cilindrii sunt apoi introduși într-un cuptor și prăjiți pe un foc de lemn de pin, la temperaturi de 800 de grade Celsius. Este interesant că, odată ce uleiul va ieși din lemn este absorbit în sare, ceea ce face ca acest produs să aibă o aroma ieșită din comun. Durează în jur de 15 ore până când cilindrii de bambus se ard complet și rămâne doar sarea sub formă de bucăți.

Acestea sunt din nou măcinate și ambalate în alți cilindri de bambus. Și procesul se repetă de opt ori. La ultimul proces, sarea va fi prăjită la 1000 de grade Celsius. Pentru că atât bambusul cât și sarea din interiorul acestuia se va topi complet, amestecul se va scurge într-o matriță și lăsată să se solidifice. Ulterior este spartă tot manual și ambalată pentru a fi vândută.

Diminuează inflamațiile

Sarea aceasta nu este doar cea mai scumpă din lume, ci conține și cele mai multe minerale. Deși studiile științifice nu au dovedit încă, cei care au consumat-o spun că are proprietăți remarcabile. Ajută digestia, îmbunătățește sănătatea orală, diminuează inflamațiile și și-a dovedit eficiența chiar și în maladii foarte grave.