Lifestyle

Scandal fără precedent la Școala Miron Costin din Bacău. Ce s-a întâmplat în pauza mare e de domeniul fantasticului

Scandal fără precedent la Școala Miron Costin din Bacău. Ce s-a întâmplat în pauza mare e de domeniul fantasticului

Au trecut vremurile când copiii mergeau la școală de ziua de naștere cu bomboane să-și servească copiii. Acum se poartă aniversările cu animatori, cameramani și șampanie din belșug.

Potrivit informațiilor oferite de Bacău.net, în timpul unei pauze mari, a apărut la școală o cântăreață de muzică populară care a cântat și a purtat o șampanie în mână, dar și animatori și cameramani. Totul pentru a sărbători un copil de clasa a II-a.

S-a făcut și o filmare, iar aceasta a fost imediat postată pe conturile de socializare. Clipul a ajuns viral, iar de aici la apariția unui scandal, n-a mai fost decât un pas. După ce s-a aflat totul și au început cercetările, filmarea a fost ștearsă.

“Mama elevului lăsase o cerere la secretariat, în dimineața respectivă, solicitând accesul dumneaei în școală”

Directorul școlii spune că habar nu avea ce se întâmplă, dar mama copilului a solicitat să fie lăsată să intre în școală pentru a-i face o surpriză copilului.

„Conducerea Școlii Gimnaziale Miron Costin”Bacău ne-a informat, în data de 26 ianuarie, despre incidentul pătrunderii în școală, la pauza mare (9.50-10.10), a unor adulți (între care o cântăreață de muzică populară, un cameraman, 2 animatori) în vederea sărbătoririi unui elev de clasa a II-a, în prezența doamnei învățătoare.

Mama elevului lăsase o cerere la secretariat, în dimineața respectivă, solicitând accesul dumneaei în școală, pentru a-i face o surpriză fiului cu ocazia zilei de naștere.

“În urma incidentului, s-a demarat anchetarea aspectelor invocate, atât la nivelul unității de învățământ, cât și la nivelul ISJ Bacău”

Directorul școlii ne-a precizat că nu avea cunoștință despre ceea ce urma să se întâmple, de prezența altor persoane, cu excepția mamei. În urma incidentului, s-a demarat anchetarea aspectelor invocate, atât la nivelul unității de învățământ, cât și la nivelul ISJ Bacău.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău nu încurajează nicidecum vreo formă de viciere a procedurii privind siguranța elevilor în interiorul unităților de învățământ și dezaprobă astfel de practici”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean.