Info Actual

Info Actual > Social > Scandal în sănătate! Stimulentul promis nu a ajuns la personalul medical
Social

Scandal în sănătate! Stimulentul promis nu a ajuns la personalul medical

Scandal în sănătate! Stimulentul promis nu a ajuns la personalul medical. Angajații din sănătate care au îngrijit pacienți infectați cu coronavirus nu au primit stimulentul promis de guvern, cel în valoare de 500 de euro. Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că managerii unităților medicale nu au trimis listele nominale necesare în cazul acestui proiect european. Numai după ce va fi luată această măsură personalul medical va primi stimulentul, susțin ei.

În momentul declanșării pandemiei în România, știind că salariații din sănătate vor fi în linia întâi, Sanitas a solicitat autorităților aplicarea legislației salariale în vigoare, care prevede un spor între 55 și 85% pentru salariații din sănătate pe timp de pandemie, însă autoritățile au hotărât să acorde un stimulent în valoare de 2.500 de lei.

Iulian Pope, prim-vicepreședintele Sanitas: ”Situaţia în privința stimulentului este ca acum 30 de zile. Nimeni nu le-a primit. Personal, mă dezamăgește declarația ministrului sănătății, care aruncă vina pe managerii de spitale; eu așteptam de la dumnealui o garanție către personalul medical că vor primi acești bani promiși de guvern.”

Listele nominale cu personalul care are dreptul să primească acest stimulent nu au ajuns la Ministerul Sănătății, explică purtătorul de cuvânt Oana Grigore. ”Stimulentul se acordă în cadrul unui proiect european. Proiectele europene prevăd ca în momentul în care se fac plăți către persoane fizice să existe liste nominale și specificații în conformitate cu atribuțiile de serviciu. Ministeruil Sănătății până în prezent nu a primit aceste liste nominale; le așteptăm.”