Actual Politică

Scandal mare la Primăria lui Dominic Fritz la ședința festivă a revoluționarilor din Timișoara

Scandal mare la Primăria lui Dominic Fritz la ședința festivă a revoluționarilor din Timișoara
Foto: CAPTURA VIDEO

Nu trece an să nu iasă undeva vreun scandal. Aşa s-a întâmplat şi anul acesta la şedinţa festivă pentru marcarea a 33 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Primăria Timișoara a organizat evenimentul, a trimis invitaţie şi Secretariatului de Stat pentru Revoluționari, numai că la final i-au interzis să mai ia cuvântul.

Irina Leulescu, secretar de stat al instituţiei în cauză, a reclamat „lipsă de respect”.

Scandal mare la Primăria lui Dominic Fritz. Secretarului de Stat pentru Revoluționari i s-a interzis să ţină discursul

Un grav incident de protocol a avut loc la ședința festivă a Consiliului Local Timișoara, organizată vineri, 16 decembrie 2022, pentru a marca 33 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

Supărată că, deși are loc rezervat în sală, nu a fost pusă pe lista celor care trebuie să ia cuvântul, secretarul de stat pentru problemele revoluționarilor, Irina Leulescu, a urcat pe scenă și i-a acuzat pe organizatorii evenimentului de lipsă de respect.

„Se pare că Secretariatul de Stat este la fel de respectat ca și revoluționarii. Secretariatul de stat nici măcar nu a fost respectat. Ca să nu mai zic de secretarul de stat. Este o lipsă de respect față de noi, această categorie. Îmi pare rău, dar acesta este adevărul. Noi vrem să fim respectați, să avem drepturi, să avem toate cele, dar se pare că nu este…

Dacă între noi, între instituții nu este acest respect, mai puțin între instituții și alte categorii, aici concret revoluționarii. Aceleași piedici și impedimente întâmpin la toate celelalte instituții ale statului”, a tunat secretarul de stat de pe scena Filarmonicii „Banatul”, acolo unde a avut loc evenimentul.

Irina Leulescu a fost acuzată că nu a răspuns invitaţiei, dar avea rezervare confirmată la hotel

Aşa cum se poate vedea şi în înregistrarea realizată de ziarul Adevărul, în holul Filarmionicii, funcționarii responsabili de organizarea evenimentului festiv i-au explicat Irinei Leulescu că nu s-a regăsit pe lista vorbitorilor pentru că nu a răspuns invitației trimise pe emailul Secretariatului de Stat pentru problemele revoluționarilor.

Funcționarele din Primăria Timișoara responsabile de eveniment i-au mai explicat secretarului de stat că, deși nu a confirmat prezența la ședința festivă de la Timișoara, pentru eventualitatea în care reprezentanta Guvernului ajuntg la Timișoara, i-a fost rezervat un loc în sală.

„Eu nu am văzut această invitație. Nu vă iert! Puteți să faceți dumneavoastră ce vreți”, a reacționat Irina Leulescu.

Președintele Asociației ALTAR, Virgil Hosu, a declarat că evenimentele dedicate Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara au fost programate foarte târziu din cauza Primăriei Timișoara, o primă întâlnire având loc în 30 noiembrie 2022.

Hosu a declarat că le-a transmis celor din Primăria Timișoara că „s-ar putea să vină și doamna secretar de stat”.

Pe de altă parte, președintele Virgil Hosu a declarat că, deși i-a trimis secretarului de stat invitație cu programul manifestărilor dedicate Revoluției din Decembrie 1989, Irina Leulescu i-a cerut cu o zi înainte de eveniment o invitație specială.

„Niciodată nu mi-a cerut cineva o invitație specială. Lucrurile astea se puteau face altfel”, a declarat Virgil Hosu.