Lifestyle

Scandal uriaș la Hoolywood: Sylvester Stallone se luptă „cu un bătrânel de 93 de ani” care l-a tras în piept

Scandal uriaș la Hoolywood: Sylvester Stallone se luptă „cu un bătrânel de 93 de ani” care l-a tras în piept
Arhivă

Actorul Sylvester Stallone, de asemenea scenarist al celor cinci filme „Rocky”, îi cere producătorului Irwin Winkler partea sa financiară pentru seria filmelor de succes. Scenarist şi protagonist al filmului „Rocky” (1976) şi al celor cinci continuări, Sylvester Stallone nu deţine totuşi – potrivit spuselor sale – nicio parte din această franciză de succes.

Scandal la Hoolywood: Sylvester Stallone se luptă cu producătorul pentru franciza filmelor „Rocky” şi „Creed”

Pe Instagram, actorul american l-a somat pe producătorul Irwin Winkler să-i dea „ceea ce a mai rămas din drepturile sale”.

„După ce Irwin a contralat Rocky timp de mai mult de 47 de ani, şi acum „Creed”, mi-ar plăcea cu adevărat să recuperez cel puţin ceea a mai rămas din drepturile mele, înainte de a le transmite copiilor săi – cred că ar fi un gest echitabil din partea acestui domn în vârstă de 93 de ani”, a scris Sylvester Stallone.

El a continuat: „Este un subiect dureros care îmi macină sufletul, pentru că aş vrea să las o urmă din Rocky copiilor mei”.

Drepturile francizei „Rocky” au reprezentat mult timp un punct de discordie între Sylvester Stallone şi producător. În 2019, Irwin Winkler a fost surprins să afle că actorul era nemulţumit de cota primită.

A treia parte din „Creed” este programat să apară în noiembrie. Este vorba despre primul proiect al francizei „Rocky” în care Sylvester Stallone nu va apărea. Cu toate acestea, el va fi producător alături de Irwin Winkler.

De-a lungul anilor, Stallone a acumulat o avere de milioane de dolari din seria „Rocky”, care include inclusiv filmele derivate „Creed” si „Creed II”. Chiar si asa, starul insista asupra faptului ca nu are drepturi pe capitalul de imagine al francizei.

Încă de acum doi ani, Sylvester Stallone insistă pe cota de bani cuvenită.

„Nu am drept de proprietate asupra lui Rocky. Fiecare cuvânt, fiecare silabă, fiecare eroare gramaticală au fost ale mele. E şocant că niciodată nu mi s-a recunoscut acest drept, deşi eu am creat conceptul de la cap la coadă. Mă tot întreabă de ce mă plâng având în vedere cîţi bani cîştig de pe urma lui, dar sunt furiosE, declara în urmă cu doi ani, actorul.

Sly a explicat că, în anii ’70, când a reuşit să realizeze primul film al seriei, nu înţelegea suficient de bine industria şi nu a vrut să supere oamenii nepotriviţi în anii, motiv pentru care nu a ştiut cum să gestioneze situaţia pentru a avea drepturi pentru „Rocky”.

Producatorul francizei, Irwin Winkler, şi alţii afiliaţi la franciză au reacţionat cu surprindere când au citit interviul actorului: „A făcut bani din toate punctele de vedere şi încă mai face, deci nu ştiu de ce se plânge”, a spus unul din el.