Info Actual

Info Actual > Politică > Scandalul Ținutului Secuiesc. Klaus Iohannis, salut neașteptat: „Jó napot kívánok, PSD!”
Politică

Scandalul Ținutului Secuiesc. Klaus Iohannis, salut neașteptat: „Jó napot kívánok, PSD!”

Scandalul Ținutului Secuiesc. Klaus Iohannis, salut neașteptat: „Jó napot kívánok, PSD!” Preşedintele României a avut o reacție virulentă după ce un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaţilor. Klaus Iohannis a lansat astăzi o acuzație dură la adresa PSD-ului, spunând că luptă pentru a da Ardealul Ungariei, în colaborare cu UDMR.

„Jó napot kívánok, PSD!”

„Jó napot kívánok, PSD! Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc.

Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor”, a spus președintele României.

„Cât sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista!”

„Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate.

Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!” a declarat președintele Klaus Iohannis.

„Jó napot, Ciolacu!”

Astfel, în cadrul discursului pe care l-a susținut, Klaus Iohannis a spus: “Jó napot kívánok, PSD!” și “Jó napot, Ciolacu!” De fapt, afirmația rostită ironic de președintele Klaus Iohannis a fost doar un salut la adresa PSD și a lui Marcel Ciolacu.

„Jó napot” înseamnă “bună ziua”, iar „kívánok” înseamnă „eu vă doresc”. Astfel încât, împreună, afirmația „jó napot kívánok” înseamnă, pur și simplu, „Eu vă doresc bună ziua”.