Actual Showbiz

Scandalurile se ţin lanţ la Televiziunea Publică. De această dată s-a lăsat cu dosar penal

Scandalurile se ţin lanţ la Televiziunea Publică. De această dată s-a lăsat cu dosar penal

Reprezentanții Televiziunii Române au depus o plângere penală privind modul în care au fost achiziționate și gestionate biletele oferite televiziunii publice, de către Cristian Oprean, coordonatorul delegației TVR în Qatar, se arată într-un comunicat al TVR.

Scandalurile se ţin lanţ la Televiziunea Publică. De această dată s-a lăsat cu dosar penal

Șeful delegaţiei TVR Cristian Oprean ar fi achiziţionat peste 700 de tichete de acces la meciurile de la Campionatul Mondial. Cifră ar fi fost confirmată de FIFA.

Într-un interviu acordat Paginademedia.ro, Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial  „pentru prieteni”, pentru „a ajuta”. Totodată, coordonatorul delegației TVR la CM Qatar 2022 a recunoscut că nu a anunţat conducerea instituției pentru că „nu era nevoie” – în contextul în care aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union).

TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară în urma unor e-mailuri prin care un cetăţean a reclamat coordonatorul delegaţiei televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar că i-a vândut bilete pentru partida Franţa – Maroc cu o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete, după care a anunţat că a depus plângere penală în cazul biletelor la meciurile la Mondiale cumpărate de şeful delegaţiei TVR în Qatar.

Tichetele erau marcate „ROTVR”, fiind destinate Televiziunii Române, iar din această cauză reclamantului nu i s-a permis intrarea pe stadion din cauza condiţiilor speciale în care biletele puteau fi folosite.

TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală

TVR depus pe data de 17 ianuarie o plângere penală cu privire modul în care au fost achiziţionate şi gestionate biletele oferite televiziunii publice, la preţuri speciale, de organizatorul CM de Fotbal Qatar 2022, respectiv FIFA.

 Ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanţii TVR au aflat că  Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022.

Prin acţiunile sale, Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile de coordonator al delegaţiei TVR la CM din Qatar şi a abuzat de poziţia sa pentru a achiziţiona şi transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

La începutul săptămânii trecute, Cristian Oprean şi-a înaintat demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată.