Info Actual > Social > Schimb de focuri violent pe aeroportul din Kabul. Forțe americane, germane și afgane, implicate
Social

Schimb de focuri violent pe aeroportul din Kabul. Forțe americane, germane și afgane, implicate

Schimb de focuri violent pe aeroportul din Kabul. Forțe americane, germane și afgane, implicate

Schimb de focuri violent pe aeroportul din Kabul. Militari americani şi germani au fost implicaţi, luni, într-un schimb de focuri cu bărbaţi înarmaţi neidentificaţi pe aeroportul din Kabul.

Ciocnirea a avut loc în contextul în care mii de persoane se află în aeroport, mii de occidentali şi civili afghani, care încearcă să scape din Afghanistan. Eforturile de evacuare se intensifică, în condiţiile în care data limită pentru retragerea americană se apropie.

Cel puţin o persoană a fost ucisă şi trei au fost rănite în schimbul de focuri care a avut loc la poarta de nord a aeroportului.

Potrivit armatei germane, cele patru victime sunt afghani, angajaţi pentru pază. Până în acest moment nu este cunoscută identitatea atacatorilor. În apropierea aeroportului sunt prezenţi luptători talibani, dar există un risc de securitate şi din partea militanţilor Statului Islami – după cum a avertizat săptămâna trecută Washingtonul.

Această grupare e activă în Afghanistan de mai mulţi ani şi a organizat o serie de atacuri sângeroase, inclusiv atentate sinucigaşe, împotriva civililor, iar brutalitatea sa a adus-o în conflict chiar şi cu talibanii.

Schimb de focuri violent pe aeroportul din Kabul. Situaţia din zona aeroportului este extrem de tensionată, pe fondul eforturilor de a evacua străini şi afgani care au colaborat cu aceştia sau care sunt în pericol.

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în busculade sau au fost împuşcate mortal în incinta ori în apropierea aeroportului, în ultima săptămână.

Eforturile de evacuare a străinilor şi afganilor care au colaborat cu aceştia sau sunt în pericol se intensifică, iar Statele Unite au anunţat că mobilizează şi aviaţia civilă cu un total de 18 aparate de la 6 companii aeriene.

De la 18 august până în prezent, aproximativ 30.300 de persoane au fost evacuate, informează RRA.