Social

Schimbare majoră în instituții de învățământ superior privind admiterea

Schimbare majoră în instituții de învățământ superior nevoiete să se adapteze noilor prevederi și situației legate de actuala criză socială generată de pandemia de coronavirus.

La Universitatea București candidații sunt încurajați să se înscrie pentru admitere online. Dacă vor achita în același fel taxa aferentă, acesta va fi cu 25% mai mică. Mai multe instituții de învățământ superior din țară au recurs la această variantă, pentru a evita aglomerarea la admitere.

Președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești, Petrișor Tucă, propune și o modalitate pentru confirmarea locului obținut, ceea ce însă nu se poate face online: ”Aici ne-am dorit și am spus de la început că nu ar trebui să existe o deplasare inutilă a candidaților în universitate pentru a-și confirma locul, nefiind posibilă conformarea online. Tocmai de aceea am încercat să găsim o serie de soluții pentru candidați și am propus ca aceștia să trimită o adeverință, o cerere pe proprie răspundere că își asumă să își păstreze locul, iar când vor ajunge în universitate, în prima zi din noul an universitar, să depună la dosar și documentele în original, pentru universitate”

Rămâne de văzut ce acțiuni vor realiza in continuare instituțiile de învățământ superior pentru a facilita accesul tinerilor la studiu.