Info Actual

Info Actual > Economic > Scutirea pescarilor de la plata taxelor. Proprietarii de cherhanale din judeţul Tulcea cer sprijinul autorităţilor
Economic

Scutirea pescarilor de la plata taxelor. Proprietarii de cherhanale din judeţul Tulcea cer sprijinul autorităţilor

Scutirea pescarilor de la plata taxelor

Proprietarii de cherhanale din judeţul Tulcea le cer autorităţile române să sprijine domeniul piscicol, prin scutirea pescarilor de la plata taxelor la bugetul de stat.

Numărul pescarilor din Deltă a scăzut în ultimii ani, în principal din cauza lipsei resursei acvatice. La Jurilovca, de exemplu, dacă acum aproape 30 de ani existau 640 de pescari, acum mai sunt circa 46, potrivit lui Radu Manolache, directorul unei unități piscicole.

Scutirea pescarilor de la plata taxelor. Proprietarii de cherhanale din judeţul Tulcea cer sprijinul autorităţilor

Situația are consecințe directe asupra cherhanalelor, iar proprietarii lor solicită statului sprijinirea domeniului prin subvenții, decolmatări, populări, dar și compensații pentru pescari și scutirea lor de la plata taxelor, informeaza Rador.

Unii dintre ei atrag atenția asupra numărului exagerat de controale făcute de diferite instituții și susțin că nici o autoritate nu are o legislație similară cu a celeilalte, deși au atribuții în același domeniu. Agenții economici cred că o soluție ar fi un act normativ destinat exclusiv Deltei.