Lifestyle

Scutiri de taxe și impozite! Iohannis a promulgat legea

propietarii au taxe mai mari noi taxe scutirea de taxe PNL Sursa foto: romanialibera.ro
sursa foto: arhiva companiei

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege. Aceasta scutește de taxe și impozite clădirile monument istoric aflate în reabilitare sau renovare.

Măsura va fi aplicată începând de anul viitor. Legea completează articolul 456, alineatul (1) din Codul Fiscal (Legea nr. 227/2015).

„Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care nu au faţada stradală şi/sau principală renovată sau reabilitată conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizaţiei de construcţie şi până la data procesului-verbal de recepţie finală privind lucrările efectuate, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996″, potrivit proiectului, scrie Agerpres.ro