Social

Se anunță noi ajutoare de la stat! Anunț de ultim moment de la Marcel Ciolacu

Bani prejudiciu
Sursa foto capital

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat prin intermediul premierului Marcel Ciolacu că beneficiarii voucherelor sociale au motive de bucurie. Mai precis, potrivit anunțului suma de 250 de lei a fost încărcată pe carduri, iar românii care primesc acest ajutor vor putea utiliza banii pentru plata alimentelor sau meselor calde.

Mai mult, Marcel Ciolacu promite că programul „Sprijin pentru România” va continua și în anul viitor.

Beneficiarii au primit cei 250 de lei

Toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele aferente  pentru luna august. Ciolacu a explicat: „Astăzi avem o veste bună de la Ministerul Fondurilor Europene: toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranșei pe luna august. Vorbim de 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului”.

De asemenea, el a subliniat că aceste programe vor continua și în 2024:„Mai mult, din negocierile avute înainte de domnul ministru Boloș, aceste programe vor continua și în exercițiul financiar viitor şi vor fi prinse și din 2024 încolo”., a mai spus premierul.

În această situație, cea de-a opta tranșă a ajutorului pentru alimente și mese calde a fost transferată pe cardurile „Sprijin pentru România”, beneficiind persoanele vulnerabile.

Eligibilitatea pentru vouchere

Beneficiarii acestui ajutor includ: pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii înregistrați la casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi conform legilor speciale, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu venituri lunare de până la 1.500 de lei pentru tranșele din 2022 și până la 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.

De asemenea, ajutorul se acordă copiilor și adulților cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii de până la 1.500 de lei pentru tranșele din 2022 și până la 1.700 de lei pentru tranșele din 2023. De asemenea, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri lunare pe membru de familie de până la 600 de lei pentru tranșele din 2022 și până la 675 de lei pentru tranșele din 2023, sunt eligibile pentru acest sprijin.

De asemenea, familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie de până la 600 de lei pentru tranșele din 2022 și până la 675 de lei pentru tranșele din 2023, precum și familiile și persoanele singure care primesc ajutor social, pot beneficia de acest sprijin.

În anul precedent, eligibilii au primit patru tranșe de ajutor, în total 1.000 de lei, cu ultima plată efectuată pe 19 decembrie 2022 pentru 2.368.907 de beneficiari, conform antena3.ro.