Lifestyle

Se anunță noi relaxări în Capitală. Prefectul Alin Stoica a dat cea mai bună veste

Se anunță noi relaxări în Capitală. Prefectul Alin Stoica a dat cea mai bună veste

Este posibil ca de luni, 03 mai, în București să existe noi relaxări, datorită ieşirii din scenariul roșu. Anunțul a fost făcut de prefectul Alin Stoica.

Bucureștiul iese de astăzi din scenariul roșu, iar în aceste condiții restaurantele, sălile de teatru și de spectacole s-ar putea redeschide săptămâna viitoare.

Incidența COVID-19, indicatorul care măsoară gradul de răspândire a bolii în rândul populației, a coborât sub 3 la mia de locuitori și a ajuns mai exact la 2,98. Prefectul spune că dacă trendul se menține, chiar în ziua de Paște va convoca ședința pentru adoptarea măsurilor de relaxare.

„Vom aștepta cele 48 de ore prevăzută de hotărârea de guvern. Acum, indicele de infectare este 2,98, deci este foarte puțin sub 3, şi dacă se confirmă acest trend descendent vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile: redeschiderea sălilor de spectacole cu 30% din capacitate, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, a anunțat Alin Stoica.

Ce se întâmplă dacă în aceste două zile indicele crește ușor?

„Atunci, evident, nu vom mai lua această decizie, vom aștepta noul interval până când vom constata că iarăși cădem sub 3 la mie”, mai spune Alin Stoica.

Prefectul Capitalei vine cu recomandări pentru locuitorii din capitală

„Ca de obicei recomandările sunt: să respecte indicațiile pe care autoritățile sanitare le dau, măsurile pe care acestea le-au stabilit, și anume purtarea măștii, păstrarea distanței fizice, evitarea aglomerărilor, dezinfectarea suprafețelor, mâinilor ș.a.m.d., deci, lucrurile acestea de bază ne ajută să ținem sub control răspândirea virusului”, a încheiat Alin Stoica, potrivit Digi 24.