Diverse

Se caută soluții pentru furnizarea de energie pe câmpurile de luptă. Iată ce se pregătește pentru viitor

Se caută soluții pentru furnizarea de energie pe câmpurile de luptă. Iată ce se pregătește pentru viitor
dw.com

Orice război este plin de inovații de înaltă tehnologie, iar toate inovațiile se bazează pe electricitate. Prin urmare, se pune întrebarea dacă este posibil să existe un câmp de luptă în care electricitatea nu este niciodată întreruptă.

Se caută soluții pentru furnizarea de energie pe câmpurile de luptă

Oriunde în lume, schimbările climatice reprezintă o preocupare majoră, iar câmpul de luptă nu face excepție.

Acest lucru a sporit eforturile de securitate națională pentru a găsi noi modalități de a furniza energie pe câmpurile de luptă ale viitorului.

Potrivit unui raport din 2021 al Academiilor Naționale de Știință, Inginerie și Medicină, până în 2035, vehiculele de luptă alimentate exclusiv de baterii nu vor fi fezabile din punct de vedere tehnic. De asemenea, raportul a subliniat o creștere drastică a consumului de energie per soldat de la al Doilea Război Mondial. Toate acestea evidențiează importanța gestionării aprovizionării cu energie și eficientizării acesteia.

Iată ce se pregătește…

Prin urmare, armata SUA și-a propus să își pregătească prima strategie energetică. Astfel, sunt dezvoltate sisteme tactice de ultimă generație care pot fi ținute în mână sau purtate de un soldat.

Pentru a aborda problema încărcăturii crescute de dispozitive purtate de soldați, Centrul de Comandă, Control, Comunicații, Calculatoare, Informatică, Informații, Supraveghere și Recunoaștere a armatei – sau C5ISR – investește în noi tehnologii de gestionare a bateriilor și a energiei care, se speră, vor ușura volumul de muncă al soldaților și îmbunătățirea eficienței.

C5ISR lucrează la multe tehnologii noi, inclusiv un mic sistem tactic de baterii universale. De asemenea, încearcă să vină cu o sursă de energie mai flexibilă, implementând generatoare cu sisteme mobile de microrețea și stocare a bateriei.

Se fac studii pentru un rucsac care valorifică energia creată de săritura unui soldat

Panourile solare care pot fi purtate, celulele de combustie portabile și un rucsac care valorifică energia creată de săritura unui soldat în mișcare sunt toate lucruri cu care se experimentează.

Astfel, toate acestea ar crea mai multe surse de energie mobile pe câmpul de luptă, exact este ceea ce au nevoie trupele pentru a opera toată tehnologia lor avansată și purtabilă.

Baterii de dimensiunea unui caiet

Un astfel de exemplu este NETT Warrior, care se bazează adesea pe puterea bateriei de la o baterie conformă purtabilă (CWB). Acestea oferă unui soldat 18-24 de ore de putere și sunt de dimensiunea unui caiet. Armata a dezvoltat o stație de încărcare universală în cadrul sistemului de alimentare al unui vehicul, astfel încât aceste CWB-uri să se poată încărca.

Acesta este un pas înainte, dar încă mai au un drum lung pentru a ajunge acolo unde trebuie, astfel încât viitorul câmpurilor de luptă să fie mai eficiente din punct de vedere energetic, scrie interestingengineering.com.