Economic

Se dau bani de la guvern pentru angajări! Ce persoane sunt vizate

Se dau bani de la guvern pentru angajări! Ce persoane sunt vizate de decizia guvernului a fost anunțat de curând, această facilitate reprezentând un sprijin pentru economie și persoanele afectate de concedierile generate de criza pandemică.

De astăzi intră în vigoare a doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus. Astfel se redeschid terasele în aer liber și plajele, se reiau transporturile și competițiile sportive. Toate acestea activități se vor desfășura însă în condiții stricte de igienă, cu păstrarea distanței între persoane.

Tot de astăzi angajații și angajatorii au la dispoziție măsuri de ajutor pentru reluarea activității. Astfel, începând de astăzi angajatorii care decid să încadreze în muncă până la finalul anului, pe perioadă nedeterminată şi cu normă întreagă, persoane care deja au împlinit 50 de ani vor primi lunar pentru fiecare persoană 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 RON.

Guvernul a decis, totodată, ca de aceeași facilitate să beneficieze și cei care angajează tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani. Pe de altă parte, șomajul tehnic se va menține în continuare pentru acele domenii de activitate în care restricțiile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 sunt menținute.

De asemenea, executivul a stabilit că angajații care au beneficiat de șomaj tehnic și care revin la muncă să primească timp de trei luni, prin intermediul angajatorului, 41,5 la sută din salariul de bază.