Social

Se închid sau nu școlile în această iarnă? Ce spune ministrul Educației

Se închid sau nu școlile în această iarnă? Ce spune ministrul Educației
evz.ro

Ministrul Sorin Cîmpeanu va comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece.

Luni, 26 septembrie 2022, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că a convocat, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece şi a dat asigurări că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece.

Nu se justifică trecerea în online

De asemenea, ministrul a mai spus că nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online.

Pe facebook, ministrul Sorin Cîmpeanu a transmis următoarele: ”Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece”.

Pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie, ministrul afirmă că Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ

”În aceste condiţii nu se justifică sub nicio formă demersuri precum iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ. Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie”, a spus Sorin Cîmpeanu. ”Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a mai adauga ministrul.

În acest context, ministrul Educației a scris, pe pagina personală de facebook, că demersurile vor fi realizate în coordonare cu prefecturile și a reamintit faptul că proiectul Legii educaţiei “ România Educată” prevede creşterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.