Social

Se introduce o nouă indemnizație! Cine va primi banii

sprijin financiar vouchere cadou indemnizație
sursa foto arhiva companiei

Casa Județeană de Pensii Constanța a făcut un anunț crucial privind indemnizația ce va fi acordată începând cu 1 ianuarie 2025. Urmașii persoanelor persecutate politic în intervalul 6 septembrie 1940 și 6 martie 1945 vor beneficia de o indemnizație. Banii se acordă începând cu prima zi a anului viitor.

Conform prevederilor legislative, vor fi eligibili pentru indemnizație copiii celor care:

-au suferit refugierea

-expulzarea

-strămutarea în alte localități

-evacuarea din propriile locuințe.

De asemenea, vor primi compensații cei care sunt descendenții persoanelor decedate, dispărute sau exterminate în tragicul context al trenurilor morții, în timpul masacrelor îndreptate împotriva populației minoritare, în timpul deportării în ghetouri și lagăre de concentrare din străinătate, în perioada detenției sau în lagărele de concentrare, în timpul refugierii, expulzării sau strămutării în altă localitate, în timpul evacuării din locuința deținută, precum și în timpul participării la detașamentele de muncă forțată.

Anunțul Casa Județeană de Pensii Constanța reafirmă preocuparea pentru onorarea drepturilor celor afectați de persecuția politică din acea perioadă întunecată. Această inițiativă vine în sprijinul recunoașterii și reparării prejudiciilor suferite de urmașii acestor persoane și reprezintă un pas important în direcția respectării drepturilor fundamentale ale acestora, potrivit dailybusiness.