Social

Se majorează pensiile în 2022? Raluca Turcan a anunțat chiar acum. Vestea momentului

recalcularea pensiilor vestea momentului

Anunț de ultim moment pentru toți pensionarii români. Ministrul muncii, Raluca Turcan, a făcut un anunț despre majorarea pensiilor. Care este planul și cum se vor calcula veniturile vârstnicilor? Vestea momentului așteptată de o țară întreagă.

Pensiile vor crește anul viitor si cel puțin cu rata inflației, a declarat ieri, la Botoșani, ministrul muncii și al protecției sociale, Raluca Turcan.

Se majorează pensiile în 2022? Raluca Turcan a anunțat chiar acum. Vestea momentului

Ea a precizat că anul viitor va fi aplicată actuală legislațiee în materie de pensii, urmând ca, până la sfârșitul lui 2022, să fie adoptată o nouă lege a pensiilor. Raluca Turcan s-a referit şi la proiectul legii salarizării, în legătură cu care a spus că are consultări zilnice. Se dorește o echitate în domeniul salarizării bugetarilor, a menționat ministrul și s-a referit la câteva din principiile noii legi.

Maxim 20% din nivelul salariului de bază

„Sporurile, de multe ori inventate, să fie incluse în salariile de bază. Salariile de bază să fie reașezate pe grilă, astfel încât să aducă echitate. Dacă vor rămâne sporuri, acestea să fie maxim 20% din nivelul salariului de bază și, foarte important, poate părea ceva ușor, dar extrem de valoros, să avem același salariu de bază în plată”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul muncii a explicat că, în momentul de față, există unele salarii de baza aferente anului 2019 și altele anului curent. Ȋn ceea ce privește alocațiile copiilor, Raluca Turcan a menționat că există un calendar asumat de majorare a lor, calendar care se respectă, potrivit RRA.