Social

Se poate refuza testarea împotriva coronavirusului? Medicul Streinu-Cercel explică

Se poate refuza testarea împotriva coronavirusului? Medicul Streinu-Cercel explică. În cadrul ședinței care a avut loc la Primăria Generală a Capitalei,  Gabriela Firea, împreună cu Managerul Institutului de Boli Infecțioase, Adrian Streinu-Cercel, primarii de sector, dar și șefi ai altor instituții, au discutat despre prevenirea răspândirii coronavirusului.

Doctorul Streinu-Cercel a făcut clarificări cu privire la metodele de tratament aplicate pacienților cu COVID-19. De aemenea, a dat un răspuns celor care intenționează să refuze testarea împotriva coronavirusului.

Primarul General al Capitalei a anunțat pe pagina sa de Facebook că  bucureștenii vor fi testați împotriva coronavirusului. „Luni, 30 martie, va începe testarea. Primăria Capitalei va achiziționa 4000 de teste, iar cele 6 primării de sector vor achiziționa câte 1000 de teste.”, a transmis Gabriela Firea.

În cadrul ședinței, s-a ridicat și problema refuzului pe care îl pot emite unii locuitori ai capitalei, la acțiunea autorităților de a-i testa. Adrian Streinu-Cercel a explicat că acest test va fi făcut spre binele fiecăruia.”Oamenii pot refuza testarea, dar trebuie să aibă un motiv și vor pierde șansa de a-și cunoaște starea epidemiologică. Efortul pentru aceste testări a fost foare mare!”, a declarat Streinu – Cercel.