Social

Se recalculează și ajutoarele sociale! Câți bani se dau în plus

ajutoare sociale; sursă foto: romaniatv.net ajutoarele sociale
sursa foto arhiva companiei

Începând cu data de 1 martie, unele persoane din România vor beneficia de venituri mai mari. Asta deoarece ajutoarele financiare vor fi recalculate în funcție de Indicatorul Social de Referință (ISR).

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), valoarea ISR se actualizează anual. Această ajustare are loc la data de 1 martie. Actualizarea se realizează în concordanță cu rata medie anuală a inflației din anul precedent.

În contextul acestor modificări, la data de 1 martie, valoarea ISR va înregistra o creștere. Având în vedere că rata inflației a fost de 10,4% în anul precedent, valoarea ISR va crește de la nivelul actual de 598 de lei la 660 de lei. Această creștere va avea un impact direct asupra cuantumului ajutoarelor de stat, care vor fi majorate începând cu luna martie.

Printre beneficiarii acestor ajustări se numără persoanele aflate în șomaj, cei care primesc ajutoarele sociale destinate persoanelor cu handicap și cei care primesc indemnizații pentru creșterea copilului, precum și alte categorii relevante, conform  playtech.ro.