Diverse

Se vizitează casa marțiană gonflabilă. E proiectată pentru „a rezista vieții pe Marte”

Se vizitează casa marțiană gonflabilă. E proiectată pentru „a rezista vieții pe Marte”

Din ce în ce mai multe persoane au devenit interesate de ideea de a trăi pe planeta roșie. Dacă până nu demult acest lucru părea doar un vis frumos, se pare că se va transforma într-o realitate. Până atunci însă, s-a construit casa marțiană gonflabilă, pentru „a rezista vieții pe Marte”.

Etajul superior este din folie gonflabilă poleită cu aur

Casa face parte dintr-un proiect de cinci ani condus de artiștii Ella Good și Niki Kent, are două etaje și este alimentată cu panouri solare. A fost construită foarte ușoară, tocmai pentru a rezista provocărilor mediului care ar putea exista pe Marte.

La parter se găsește o cameră hidroponică, cu plante din belșug un spațiu de locuit flexibil și camere de realitate virtuală. Etajul superior este din folie gonflabilă poleită cu aur, care este foarte ușoară, tocmai pentru a putea fi transportată pe Marte.

Aceasta poate fi umplută cu sol marțian și astfel va fi realizată protecția radiațiilor. Există și un nivel inferior, realizat în așa fel încât să fie construit sub pământ.

„Se transformă în cea mai mare și mai interesantă versiune a ceea ce am sperat”

„Când am început proiectul, ne-am gândit că am putea fi doar noi doi, construind ceva în grădina noastră din spate. Dar oamenii au fost foarte entuziasmați și au vrut să ne ajute și se transformă în cea mai mare și mai interesantă versiune a ceea ce am sperat”, a declarat Niki Kent.

Pe de altă parte, Good a mărturisit că „acest proiect este un loc pentru cercetare și experiențe de viitor. Utilizarea planetei Marte ca lentilă, datorită naturii sale cu resurse limitate, ajută la concentrarea conversațiilor noastre în jurul a ceea ce avem nevoie și a modului în care dorim să trăim”.

Potrivit informațiilor oferite de BBC, casa marțiană a reunit până în acest moment artiști, oameni de știință, arhitecți, ingineri și publicul larg. Cine dorește să vizite o asemenea casă inedită o poate face în fiecare miercuri și duminică, între 31 august – 16 octombrie.

Pentru realizarea casei, specialiștii susțin că s-a lucrat cu „o fracțiune din bugetul NASA”.

Sursă foto: twitter