Social

Se vor da amenzi usturătoare! Raed Arafat: „Trebuie să înțeleagă foarte clar”

Se vor da amenzi usturătoare! Raed Arafat: „Trebuie să înțeleagă foarte clar”

Românii vor fi obligați să raporteze cazurile în care persoane nevaccinate întră în locuri unde au acces doar cele vaccinate. Raed Arafat atrage atenția că atât persoanele în cauza, cât și operatorii economici, vor fi amendați dacă nu vor ține cont de anunțul făcut.

Raed Arafat: „Trebuie să înțeleagă foarte clar”

Discotecile, cluburile, sunt rezervate numai persoanelor vaccinate, iar dacă vor avea acces și cei nevaccinați, atunci organizatorii vor fi amendați. În această situație, orice persoană e binevenită să anunțe autoritățile, dacă constată astfel de nereguli, a declarat Raed Arafat, după ședința de Guvern în care au fost aprobate măsurile de relaxare care au intrat deja în vigoare de ieri, 1 august.

Se vor da amenzi usturătoare!

„Organizatorul trebuie să înțeleagă foarte clar, el sau cine organizează va fi amendat și amenzile nu sunt mici în aceste condiții. Dacă undeva unde clar trebuie să între numai vaccinați nu se controlează, orice persoană de acolo cu simțul civic poate să pună mâna pe telefon și să anunțe. Și acest lucru chiar îl recomand. Dacă cineva întră intr-o zona unde se știe că trebuie să între numai vaccinați și vede că nu se controlează deloc și nu se întreabă de hârtie, de orice dovadă dacă ești vaccinat, înseamnă că organizatorul încalcă regulile și legea. Și aici clar se pot sesiza organele de control, organele de control vin, verifică, dacă găsesc persoane nevaccinate acolo, care nu pot proba vaccinarea, prin sondaj, se poate persoană respectivă să fie amendată conform legii” , a conchis șeful DSU.

Arafat: „Să verifice și să se asigure că cei care intră sunt persoane care dețin dovadă vaccinării”

„Dacă ajungem și spunem, da, doar vaccinați și ei încalcă regulile și lasă pe oricine să între, riscul este să vedem că măsurile sunt ineficiente și să reia alte măsuri mai stricte. Rugămintea din partea noastră este că ei să aplice regulile și să verifice și să se asigure că cei care intră sunt persoane care dețin dovadă vaccinării”, a declarat Raed Arafat.