Lifestyle

Secretarul de stat Raed Arafat a fost chemat în fața magistraților

Secretarul de stat Raed Arafat a fost chemat în fața magistraților. Chemarea în fața instanței a avut loc după ce un cetățean din Slobozia l-a reclamat deoarece nu a primit un răspuns de la o solicitare pe care acesta i-a adresat-o „părintelui” SMURD.

În motivarea cererii, reclamantul a arătat că Raed Arafat nu i-a furnizat datele pe care le-a solicitat și că situația îi „creează un disconfort și o frustrare care nu pot fi acoperite decât prin acordarea daunelor morale” de 100 de lei.

Cetățeanul V.B. îi solicitase șefului Departamentului pentru Situații de Urgență să îi ofere date în legătură cu funcționarea rețelei de Internet.

„Prin cererea depusă la poștă, reclamantul a solicitat pârâtei să îi comunice «dacă sistemul de transmitere a datelor pe cale electronică folosit de unitățile din subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență, respectiv IGSU și inspectoratele județene este permanent funcțional sau funcționează cu întreruperi». Reclamantul a solicitat să i se comunice și dacă «se evidențiază undeva într-un registru ora și data nefuncționării acestui INTRANET… există altă modalitate prin care se poate stabili dacă acest INTRANET … a fost funcțional» și a făcut referire la modalitatea de comunicare a unor înscrisuri care fac parte din probatoriul altor cauze în care IGSU are calitatea de pârât, ceea ce presupune efectuarea de verificări”, a solicitat V.B., potrivit dosarului înregistrat la judecătorie.

„Pârâtul nu mi-a trimis vreun răspuns și înțeleg să mă adresez onoratei instanțe cu prezenta acțiune. Ne aflăm în fața unui refuz de comunicare a informațiilor publice solicitate”, a susținut V.B., potrivit datelor din dosar.

Ulterior, instanța a constatat că sesizarea lui V.B. nu privește obiectul procesului – comunicarea unor informații de interes public – ci este, de fapt, o petiție adresată lui Raed Arafat prin care solicită să-i fie furnizate date referitoare la modul de funcționare a rețelei INTRANET și la modalitatea de comunicare a unor înscrisuri care îl priveau personal. Cererea a rămas, astfel, fără obiect, iar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avut câștig de cauză.

„Admite excepția lipsei de obiect. Respinge ca rămasă fără obiect cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul B.V. în contradictoriu cu pârâtul Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Raed Arafat – secretar de stat”, au stabilit magistrații, potrivit cancan.ro