Info Actual

Info Actual > Culinar > Secretele unei fripturi perfecte! Trucuri pentru un gust fraged si suculent
Culinar

Secretele unei fripturi perfecte! Trucuri pentru un gust fraged si suculent

Secretele unei fripturi perfecte! Trucuri pentru un gust fraged si suculent

Secretele unei fripturi perfecte! In cazul in care iti este pofta de un gust fraged si suculent, care sa ti se topeasca in gura, iti prezentam trucuri inedite ale gospodinelor desavarsite.

Friptura de porc devine foarte gustoasa atunci cand ii ungeti partile grase cu scortisoara.

Taiati resturile de fripturi in mici cubulete, impartiti-le in portii si bagati-le la congelator. Mai tarziu, vor fi numai bune de adaugat in supe sau salate.

Cand vreti sa gatiti fripturi impanate, puneti inainte de preparare bucatelele de slanina in congelator. Dupa o jumatate de ora, vor intra in carne asemeni cuielor.

Friptura de porc primeste un gust picant, daca in timpul cat se frige pe gratar sau cat sta la cuptor, se pun pe ea cateva boabe de ienupar proaspat.

Friptura facuta la cuptor trebuie udata numai cu zeama sau apa fierbinte. Lichidul rece opreste fierberea, iar carnea se usuca.

Fripturile din carne de porc sau de vaca nu se mai micsoreaza la gatit, daca inainte le varati 2-3 minute in lapte care clocoteste.

Secretele unei fripturi perfecte!

Friptura de cuptor este gata si poate fi scoasa din cuptor, daca intepand-o cu furculita, sucul care iese din ea este transparent (cand friptura e curda, sucul e roz).

Friptura din carne de vita ramane zemoasa, daca inainte de a o frige o scufundati in apa clocotita, apoi o stergeti cu un prosop.

Friptura de pasare dobandeste un gust placut daca mirodeniile se leaga intr-un tifon care se introduce in interiorul capacitatii toracice. Dupa ce carnea s-a fript, scoateti legatura afara. Carnea va avea o aroma deosebita!

Friptura de pasare se rumeneste frumos, daca, dupa ce o ungeti, o pudrati cu faina.

Pasarea fripta intreaga se taie bucati numai dupa ce s-a racit.

O friptura de pui excelenta se obtine daca inainte de a o baga la cuptor, frecati bine pasarea cu suc de lamaie. Friptura iese crocanta si nu se lipeste de fundul tavii.

Friptura la gratar se sareaza numai dupa ce este gata, altfel isi pierde gustul si se usuca.

Friptura la gratar dobandeste un gust excelent, daca este unsa inainte cu mustar.