Lifestyle

Secretul clatitelor fragede si pufoase. Trucul stiut doar de bucatari!

Secretul clatitelor fragede si pufoase. Trucul stiut doar de bucatari!

Secretul clatitelor fragede si pufoase! Acesta este trucul stiut doar in randul bucatarilor. Este o reteta simpla si rapida, care nu da gres niciodata.

Sunt delicioase şi pot fi pregătite atât pentru micul dejun, ca desert sau pentru un brunch de weekend cu familia ori prietenii. Iată care sunt sfaturile pe care trebuie să le urmezi pentru că faimoasele pancakes să-ţi iasă perfect. Sper deosebire de clătitele normale, la aceste clătite trebuie să puneţi şi praf de copt.

Secretul clatitelor fragede si pufoase. Important: Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare: 

Amestecând ingredientele, trebuie să se obțină un aluat asemănător cu smântâna, deci un aluat mai gros decât cel al clătitelor clasice.

Se pune în tigaie puțin unt topit și aluatul se toarnă direct din castron sau cu un polonic mic. Aluatul nu trebuie întins pe toată suprafața tigăii, ci doar sub forma unor turtițe.

Focul trebuie să fie mic pentru a avea timp să se coacă bine în interior. Când aluatul începe să facă bule este timpul să întorci clătita americană.

Din această compoziție iți vor ieși circa 10 pancakes.

Servește-le împreună cu miere, sirop de arțar, dulceață de fructe de pădure sau jeleu.

Mai poți adăuga și fructe proaspete!

Poftă bună!