Social

Secretul lui Virgil Musta: „Riscul de a te imbolnavi este mic”

Secretul lui Virgil Musta. Eroul alb de la Timisoara a dezvaluit care este secretul vindecarilor din spitalul sau, dincolo de norocul despre care discuta alti medici.

”Țara noastră a luat măsuri bune pentru a ne proteja de un număr foarte mare de pacienți care să depășească capacitatea din spitale și a Terapiilor Intensive. În momentul în care vor apărea, într-un interval scurt de timp, un număr mare de pacienți, capacitatea spitalelor va fi depășită și, poate, mai important, capacitatea de terapie intensivă, unde se duce bătălia între viață și moarte” spune dr. Virgil Musta.

Acest lucru ne permite să avem un flux bun

Medicul a recunoscut ca una dintre explicatiile vindecarilor din Timișoara este varsta mai mica a persoanelor infectate: ”Da, este una dintre explicații, sunt mai multe explicații. Avem și un anumit flux al pacienților în saloane, în sensul că nu amestecăm pacienții vechi cu pacienții noi, astfel încât cei care așteaptă să se negativeze să nu se recontamineze. Acest lucru ne permite să avem un flux bun al pacienților externați în urma vindecării”. ”Poate, cum zic și colegii mei, avem mai mult noroc” a mai spus dr. Musta.

Secretul lui Virgil Musta: În momentul când există o organizare serioasă, riscul de a te îmbolnăvi este mic

”Eu cred că cheia succesului este de a stabili exact regulile: cum să te protejezi, care e structura spitalului, cum trebuie să modifici actvitatea în spital – n.r. ca să împiedici infectarea personalului medical. În momentul când există o organizare serioasă, riscul de a te îmbolnăvi este mic. Dacă nu există, atunci vedeți că se întâmplă și situații în care, din păcate, conform statisticii, suntem țara cu cei mai mulți medici sau personal medical infectat, raportat la numărul de pacienți.” a spus dr. Virgil Musta, la Digi24.