Categories: Lifestyle

Secretul unui tort perfecte de ”Ziua Îndrăgostiților”! Este obligatoriu să faci asta ca să iasă excelent

Secretul unui tort perfecte de ”Ziua Îndrăgostiților”! Este obligatoriu să faci asta ca să iasă excelent. Pentru că duminică este ziua îndrăgostiților, un tort preparat în casă poate fi o surpriză plăcută pentru orice cuplu. Chiar și bărbații îl pot prepara. Rețetă se prepară rapid și ai nevoie doar de  3 ingrediente. Un detaliu important: blatul nu se coace. Este obligatoriu să faci asta ca să iasă excelent.

Ingrediente necesare pentru tort:

  • 700 g de turtă dulce (cu/fără umplutură; moale).

Pentru cremă:

  • 700 g de smântână fermentată;
  • 4-8 linguri de zahăr (după gust).

Pentru ganache-ul de ciocolată:

  • 25 ml de lapte;
  • 25 g de unt;
  • 50 g de ciocolată neagră min. 50%.

 Mod de preparare:

Secretul unui tort perfecte de ”Ziua Îndrăgostiților”! Pasul 1 este să începeți cu pregătirea cremei: bateți smântâna fermentată și zahărul cu mixerul, blenderul sau telul până când zahărul se va dizolva.

Toate bucățelele de turtă dulce să fie acoperite de crema de smântână

Apoi, luați turta dulce și tăiați-o în bucățele. Puneți bucățelele de turtă dulce într-un castron adânc și adăugați crema de smântână. Amestecați foarte bine, astfel încât toate bucățelele de turtă dulce să fie acoperite de ea.

Transferați compoziția rezultată într-o formă sau tavă tapetată cu folie alimentară. Răspândiți-o uniform și acoperiți-o cu folie alimentară.

Dați tortul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, până se va închega complet. Apoi răsturnați-l pe un platou și îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui.

Lăsați ganache-ul să se răcească până la temperatura camerei

Pregătiți ganache-ul: puneți laptele și untul într-o crăticioară. Încălziți-i până aproape de punctul de fierbere. Adăugați ciocolata tăiată mărunt. Lăsați-o să interacționeze timp de 30-60 secunde cu lichidul fierbinte, după care amestecați totul până la omogenizare. Lăsați ganache-ul să se răcească până la temperatura camerei. Apoi transferați-l într-un poș și aplicați-l haotic pe suprafața tortului.

Dați tortul la frigider pentru 30-60 minute, pentru ca glazura să se întărească complet. Apoi porționați-l și serviți-l. Este moale, fin și delicios!

Sursa: retete-usoare.eu

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

4 ore ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

11 ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

13 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

15 ore ago

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

18 ore ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Doamna în mov

This website uses cookies.